Vulin: Moram da vas obradujem ili razočaram Vučić i Putin se mnogo poštuju i znaju da cijene prijateljstvo

0

Potpredsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vulin oglasio se povodom lažne vijesti u listu „Nova“ da ruski predsjednik Vladimir Putin nije htio da se javi srpskom predsjedniku Aleksandru Vučiću.

„Žuti ološ radi sve što može da bi Srbiju posvađao sa Ruskom Federacijom, Kinom, sa svakom zemljom koja ne traži da priznamo takozvano Kosovo i napustimo Republiku Srpsku. Poslednja velika pakost malih Đilasovih novina je da Putin nije htio da razgovara sa Aleksandrom Vučićem“ – kazao je Vulin.

Dodaje da ne zna da li lažovi smatraju da je dobro ili loše kada se predsjednici bratskih drŽava Srbije i Ruske Federacije čuju ili ne čuju…

„Ali da im ja kažem istinu, a oni sjutra neka nastave sa lažima, samo nekim drugim. Kada god je predsjednik svih Srba Aleksandar Vučić imao potrebe da razgovara sa predsjednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom, oni su razgovarali. I kada god je Vladimir Putin želIo da razgovara sa Aleksandrom Vučićem oni su razgovarali. Nikada se nije desilo, nikada, da jedan drugom ne odgovore na poziv“ – podsjetio je Vulin.

„Ako vam to kaže neko koga svaki dan bar jednom napadnete zbog bliskosti sa Ruskom Federacijom, onda je to tako. I još nešto od nosioca sankcija Sjedinjenih Američkih Država, bio sam više puta svjedok i učesnik razgovora dvojice vođa i moram da vas obradujem ili razočaram, oni se mnogo poštuju i znaju da cene prijateljstvo. Pa i zato je Srbija odbila da uvede sankcije Ruskoj Federaciji, a Ruska Federacija odbija da padne na bedne trikove i posvađa se sa Srbijom“, poručio je potpredsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vulin.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.