Vulin: Hoće da eliminišu Vučića, bezbjednost predsjednika je ugrožena

1

Imarazloga za zabrinutost i povećanu budnost kada je u pitanju bezbjednost predsjednika Aleksandra Vučića, kaže ministar policije Aleksandar Vulin.

On je za TV Pink rekao da je Vučić stožerna tačka koja garantuje političku i ekonomsku stabilnost u Srbiji, da je potrebno samo njega eliminisati da se izgubi politička stabilnost.

Govoreći o kriminalnom klanu Veljka Belivuka on je rekao da postoje indicije da je imao pojedine ljude u policiji koji su ga štitili.

Dodaje da su imali ljude kojima su mogli da se obrate kada im se oduzme blindirano vozilo da im se vrati, da okrenu glavu kada nađu oružje kod njih, imali su ljude koje zovu kada se uhapsi neko od pripadnika njihovog klana.

Dodaje i da su imali svoje mete u policiji.

Postoje operativna saznanja da su imali svoje mete, a da li bi nešto uradili ili ne ja ne mogu da kažem, to će potvrditi istraga, rekao je on i dodao da se sva saznanja dostavljaju tužilaštvu.

Napominje da je posebna Radna grupa Ministarstva unutrašnjih poslova za Belivukovu grupu formirana 8. decembra 2020. godine, a da je prije toga bilo puno saznanja o njima.

Banda je, kako kaže, razbijena 4. februara 2021. godine i da je to bila kulminacija jednog ozbiljno policijskog rada.

Podsjeća da je tokom informativnog razgovora o vezama sa Belivukom poligraf odbio Slaviša Kokeza, ali i Dijana Hrkalović, a da je jedino prihvatila i prošla na poligrafu (starleta) Tijana Ajfon.

Govoreći o prisluškivanju predsjednika on je rekao da ne postoji mjera prisluškivanja Aleksandra Vučića, ali da je na mjerama bilo 26 ljudi za koje se zna da su u komunikaciji sa Vučićem ili nekim od članova njegove porodice.

Broj nezakonitih presretnutnih razgovora raste. Djelovi Ministarstva unutrašnjih poslova su zloupotrebljavali svoja ovlašćenja tako što odu kod nadležnog sudije, traže od njega mogućnost prisluškivanja određenih lica, naprave od njega neku legendu, traže mjeru, sudija vam izda rešenje. Vi to radite ne zato što je taj neko kriminalac već zato što znate da će se čuti sa Aleksandrom Vučićem, rekao je on.

1 Comment
  1. Dana komentariše

    Moramo zastititi predsednika po svaku meru, jer nam je on sve sto je potrebno Srbiji i necemo dozvoliti da se to desi.

    1
    3
Ostavite Komentar

Your email address will not be published.