Vulin: Crna Gora vrlo često napada Srbiju, ali ne i “Veliku Albaniju”

0

Crna Gora “vrlo često” napada Srbiju, ali to ne čini kada je u posrijedi “velika Albanija” koja hoće da uzme dio njene teritorije, kazao je ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin za kanal “Rusija 24”, a prenosi N1.

“I Sjeverna Makedonija će vrlo često napadati Srbiju, priznaje Kosovo bez ikakvih problema, a polovina njene teritorije je na putu ‘velike Albanije’. Svi ćute, samo Srbija govori”, rekao je Vulin.

Ministar odbrane Srbije poručio je da svijet neće zaustaviti nesreću na Balkanu ako dopusti stvaranje “velike Albanije”, te da ono što bude dozvoljeno Albaniji, moraće biti dopušteno i Srbiji.

Vulin je rekao da, ukoliko bude rješavano albansko nacionalno pitanje, i Srbi će rešiti svoje.

“Mi moramo da rješavamo cjelokupno srpsko nacionalno pitanje, uključujući Kosovo, a ne bez njega. Predstavnici međunarodne zajednice moraju da imaju razumjevanja za srpske probleme”, rekao je Vulin.

Vulin je naglasio da je interes Srbije da zaštiti Srbe na Kosovu, iako u Srbiji ne postoji konsenzus po pitanju Kosova i Metohije.

“Dok su Srbi na Kosovu i Metohiji, možemo nešto da učinimo. Ono što je za nas vrlo važno, velike i moćne zemlje kao što je Rusija, moraju da prepoznaju da se stvara `velika Albanija`”, ukazao je Vulin.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.