Vuletić priveden na razgovor u SBPOK zbog kontakata sa Belivukom

1

Vladimir Vuletić, profesor Pravnog fakulteta i bivši potpredsjednik FK Partizan, priveden je na informativni razgovor u službene prostorije Službe za borbu protiv organizovanog kriminala.

On je priveden na razgovor u vezi sa ostvarenim kontaktima sa Veljkom Belivukom, vođom kriminalne grupe skrivene iza navijača Partizana, dva dana pošto se u medijima pojavio snimak njihovog telefonskog razgovora koji je inicirao Belivuk.

Profesoru Pravnog fakulteta navodno se na teret se stavljaju tri djela – iznuda, otmica i pranje novca.

Vuletić je ranije rekao da će u srijedu samostalno otići u Tužilaštvo kako bi dao izjavu, s obzirom na to da je u prethodnim danima, preko državnih i medijskih kanala optuživan za saradnju sa Belivukom.

Podsjetimo, Vuletić je podnio ostavku nakon što je Fudbalski klub Partizan doveden u vezu sa organizovanom kriminalnom grupom skrivenom iza navijača tog kluba.

Kako je tada govorio, otišao je jer niko iz Partizana nije želeo da govori javno o tome i da stane u odbranu kluba, a kasnije je istakao da je iza te grupe, od njenog nastanka, stajao generalni sekretar Vlade Srbije Novak Nedić.

Vrijedi napomenuti da su posle hapšenja grupe skrivene iza navijača Partizana izjave pred nadležnima dali predsednik JSD i FK Partizan Milorad Vučelić, kao i generalni direktor kluba Miloš Vazura.

1 Comment
 1. Bosko komentariše

  Sta radi Vucic i ekipa. Kakva farsa.
  Privode i hapse sve one koji su imali kontakt sa Belivukom, sve osim svog sina, naravno.
  Danilo trazi drustvo za utakmice, nema sa kim da gleda, Velja u zatvoru…
  Strasno kako je razvaljena Srbija od kad je Vucic uzeo vlast.
  Uzas!

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.