Vuletić (DPS) prijeti: Poslanike kažnjavati i uzimati im mandat

0

Trebalo bi u najskorije vrijeme pristupiti potpuno drugačijem načinu izricanja opomene i kažnjavanja poslanika za nedolično ponašanje, jer kazne propisane sadašnjim Poslovnikom nemaju efekta. Lično smatram da moraju biti mnogo rigoroznije, pa čak, poput nekih susjednih parlamenata, da budu i oduzimanje mandata ako se poslanik u kontinuitetu nedolično ponaša, kazao je za Pobjedu član Administrativnog odbora iz DPS-a Milorad Vuletić.

Administrativni odbor donio je do sada ukupno sedam odluka o kažnjavanju poslanika zbog opomena koje su im na plenarnim sjednicama izrekli predsjednik Skupštine ili potpredsjednici. Kažnjeni su oduzimanjem od plate, od deset do 20 odsto, poslanici DF-a Milan Knežević, Jovan Jole Vučurović, Branko Radulović, Marina Jočić, Janko Vučinić, Nebojša Medojević, kao i poslanik LP Andrija Popović.

Vuletić kaže da su kazne za nedolično ponašanje poslanika u njihovim javnim istupima preblage, te da bi trebalo pooštravanjem doprinijeti tome da parlament bude u funkciji onoga što mu je zadatak kao najvišeg zakonodavnog organa.

“Trebalo bi na akademski način obezbijediti komuniciranje u okviru plenarnog zasijedanja, ali i na radnim tijelima”, dodao je Vuletić.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.