Vuksanović Stanković: Svi da doprinesu prevazilaženju krize

1

Socijaldemokratska partija (SDP) očekuje da sve progresivne snage u Crnoj Gori maksimalno doprinesu prevazilaženju krize koja blokira dalju demokratizaciju Crne Gore i njenu evropsku budućnost, kazala je predsjednica te stranke Draginja Vuksanović Stanković.

Ona se sastala danas sa ambasadorkom Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Džudi Rajzing Rajnke sa kojom je razgovarala o aktuelnoj političkoj situaciji u Crnoj Gori.

“SDP, kao istorijski odgovorna, prije svega građanima Crne Gore, a nakon toga lojalna njenim strateškim ciljevima, očekuje da sve progresivne snage u Crnoj Gori maksimalno doprinesu prevazilaženju krize koja kroz ignorisanje duboko ukorijenjenih problema blokira dalju demokratizaciju naše države i njenu evropsku budućnost”, poručila je Vuksanović Stanković.

Vuksanović Stanković i Rajzing Rajnke navele su da su zadovoljne dosadašnjom konstruktivnom saradnjom i iskrenim partnerstvom između Crne Gore i SAD-a, koje je krunisano članstvom u NATO i koje će doprinositi snaženju demokratije i vladavine prava u državi.

“Vuksanović Stanković posebno je apostrofirala poziv za sveobuhvatnim političkim dijalogom, koji je SDP sa svog Kongresa uputio svim političkim činiocima, kao demokratski način prevazilaženja političke krize posebno izazvane visokim stepenom nepovjerenja u izborni process”, kaže se u saopštenju.

Ona je naglasila da bez pravno-političkih garancija, u modelu tehničke Vlade, nije moguće obezbijediti slobodan izborni process.

“Nakon afere Koverta, a imajući u vidu i mnoge druge afere u režiji vlasti, koje su iskazane i kroz brojne međunarodne izvještaje, od temeljne važnosti je da se pronađe model koji će obezbijediti pravno-političke garancije”, zaključila je Vuksanović Stanković.

1 Comment
  1. Ljuta komentariše

    Prvo neka ivica uhapsi brunu loncarevic koja je prevarila sve birače SDP….
    Draginja nista nije učinila niti spomenula ovu osobu pa je svojim ponašanjem ocigledno podržava….posle ovakvog ponašanja ko će vise glasati SDP?

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.