Vuksanović: Da stvorimo državu za sve nas

0

Mnogi će vam reći da su izbori koji su pred nama ‘samo’ lokalni izbori. Za nas, ovo nisu ‘samo’ lokalni izbori, već je riječ o izborima na kojima imamo šansu da otpočnemo talas promjena u čitavoj Crnoj Gori. Posle gotovo trideset godina nedemokratske i autoritarne vladavine jedne partije kojom upravlja otuđena elita imaćemo zajedno šansu da im pokažemo i dokažemo da oni nemaju podršku slobodnih građana. Građanski savez za promjene predstavlja jezgro oko koga se moramo okupiti kako bi pokrenuli promjene, kazala je Draginja Vuksanović, u ime Građanskog saveza za promjene.
Kaže da su duboko svjesni da nam je potrebna upornost i snaga da to ostvarimo.
“Isto tako, sasvim nam je jasno da će oni učiniti sve da spriječe promjene, zato što je njima dobro ovako kako je. Oni žele da nastave istim putem, jer na taj način mogu da nastave otimanje i rasipanje naših resursa na štetu države i svih građana. Stepen njihovog vlastoljublja mera je njihove gramzivosti, a lažni patriotizam na koji se pozivaju mera je njihovog stida.
Ne vole oni ovu zemlju, oni vole vlast svojih džepova radi. Za njih su izbori borba za privilegije, a htjeli bi te privilegije da zadrže zanavijek, pa i da njihova djeca te privilegije naslijede od njih. Mi slobodni građani moramo da ih spriječimo u tome. Moramo da im damo do znanja da naša djeca nisu gora od njihove djece, i da naša djeca imaju ista prava i obaveze kao i njihova djeca. Moramo da se ujedinimo, moramo da im pokažemo snagu. Moramo da složno, jasno i glasno kažemo da naši gradovi i naša zemlja pripadaju nama, a ne njima. Zato su izbori koji će se desiti 27. maja od velike važnosti. Oni mogu i treba da označe prekretnicu razvoja u čitavoj Crnoj Gori, navodi ona.
Vuksanović je pozvala prije svega na odgovornost.
“Tu odgovornost moramo da nosimo, i nemamo prava da je se odričemo. Naša odgovornost je sloboda generacija koje dolaze i mi kao slobodni građani, tražimo slobodu. Za tu za slobodu se moramo boriti, a ta sloboda nam je potrebna zato što imamo obavezu pred našom djecom da im stvorimo svijet u kome će oni slobodno da žive, rade i stvaraju. Mi ne želimo i nećemo da naša djeca rastu u ovakvoj neslobodnoj Crnoj Gori. Odgovornost naše generacije jeste da im izgradimo svijet u kome mogu slobodno da ostvaruju svoje potencijale. Da stvorimo društvo koje počiva na socijalnoj pravdi i solidarnosti. Gradove koje krasi osmijeh slobodnih ljudi. Zemlju koju obogaćujemo i koja nas čini bogatijima. Državu koja pripada svima, stoji u saopštenju.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.