Vuksanović: Bojanića doživljavam kao stranačkog kandidata

0

Kandidatkinja Socijaldemokratske partije (SDP) za predsjednicu države, Draginja Vuksanović, ocijenila je da Mladen Bojanić ne može biti nestranački kandidat na predsjedničkim izborima, jer je njegovo dosadašnje političko djelovanje definisano jasnim stavovima bliskim politici Demokratskog fronta (DF).
Vuksanović je u intervjuu agenciji MINA, na pitanje da li nakon najnovijih dešavanja na opozicionoj sceni razmatra mogućnost da povuče kandidaturu i podrži Bojanića, kazala da je opozicija morala ranije da donese odluku o zajedničkom kandidatu.
To se, kako je navela, nije desilo jer nije bilo potrebne ozbiljnosti prema tom procesu.
„Drugo, koliko mi je poznato, Bojanić ima podršku dijela opozicije, a ne ujedinjene opozicije, dakle, on nije kandidat cjelokupne opozicije, a naročito ne građanske“, kazala je Vuksanović.
Ona je istakla da Bojanić ne može biti nestranački kandidat „zato što je njegovo dosadašnje političko djelovanje veoma eksplicitno političko-partijskog karaktera, definisano jasnim političkim stavovima“.

„Ovi stavovi su, kristalno je jasno, bliski politici DF-a, koju je podržao na posljednjim parlamentarnim izborima, pa stoga ne čudi da je upravo DF veoma revnosno podržao ovog kandidata“, kazala je Vuksanović.
Ona je ocijenila da nije u redu da dio političkih partija kandiduje Bojanića, a da se onda njegov izbor nameće SDP-u i drugim partijama, pozivajući se na opoziciono jedinstvo i dogovor.
„To, naprosto, onda nije dogovor, jer SDP, a koliko mi je poznato i Demos i Ujedinjena Crna Gora i neke druge partije, nijesu učestvovali u tom dogovaranju niti odlučivanju“, pojasnila je Vuksanović.
Kako je kazala, njihova odluka se, dakle, ne može predstaviti kao zajednička odluka koja demonstrira opoziciono jedinstvo.
„Prema tome, ja želim uspješnu kampanju Bojaniću, ali njega u ovakvoj situaciji doživljavam kao stranačkog kandidata dijela opozicionih partija, a ne zajedničkog kandidata ujedinjene opozicije“, poručila je Vuksanović.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.