Vuković: U Nikšiću će početi da se realizuju investicije koje planiraju „Big Fashion“ i „Lidl“

0

Prostorni plan Opštine Nikšić najvjerovatnije će biti usvojen do kraja ovog ljeta, kazao je za RTNK predsjednik Skupštine opštine (SO) Nikšić Nemanja Vuković. Time će, istakao je Vuković, u Nikšiću početi da se realizuju značajne investicije koje planiraju kompanije „Big Fashion“ i „Lidl“.

„Da smo imali Prostorni plan prošle godine ono što je naša relacija sa investitorima već bi bila završena. Preostorni plan je ono što se čeka i to je  potpuno razumljivo jer je to jedan sveobuhvatan dokument. Nije ga lako donijeti, treba uvažiti sve ono što je struka i što su potrebe ali se zaista nadam da ćemo do kraja ljeta imati usvojen Prostorni plan i da ćemo moći da uđemo u finalizaciju tih investicija jer to je nešto što je izuzetno važno za Nikšić”, rekao je Vuković u jutarnjem programu RTNK.

Dolaskom pomenute dvije kompanije u Nikšiću će se dodatno smanjiti broj nezaposlenih, a Vuković je uvjeren da će to privuči i brojne druge investitore. Lokalna samouprava, rekao je on, insistira na podršci privrednog razvoja grada i privlačenju investitora.

“To je jedan od dva najveća naša zadatka. Naravno, svi su zadaci bitni i jednako važni ali po mom mišljenju najvažnije je bilo privući nove investicije i otvoriti nova radna mjesta. I ono što ja vjerujem da je opredijeljujuće kada razgovaramo sa investitorima jeste što se mi koji smo u rukovodstvu Opštine postavljamo kao partneri, a ne kao reketaši. Zašto kao partneri- zato što ja vjerujem da je naša obaveza da damo maksimum i uložimo maksimum kako bi privukli investiciju od tri radna mjesta i od pet i od deset i od 50, i na taj način ćemo doći do ovih velikih investicija koje imamo danas i čini mi se da smo u tome bili prilično uspješni u protekle dvije godine. Zaista vjerujem da su svi privrednici, oni koji su imali potrebu da sarađuju sa nama i oni koji su imali želju, naišli na ispruženu ruku i da smo mi dali maksimum u mjeri naših mogućnosti da podržimo dobre ideje, da podržimo dobre inicijative jer privreda i realni sektotor je definitivno ono što treba ovoj državi”, istakao je između ostalog Vuković.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.