Vukićević: Vijesti ćute na strašno svetogrđe iz Kotora

4

Piše: Boško Vukićević

Ne pamtim strašnije svetogrđe u Crnoj Gori od onog koje se juče desilo u Kotoru, kada su tri bezumnika, od kojih je jedan odbornik DPS-a, urinirali po crkvi Svetog Nikole. Oni su takvo skrnavljenje svetinje uradili s namjerom, a potom vrijeđali na nacionalnoj i vjerskoj osnovi popadiju koja ih je upozoravala da to ne rade.

Dakle, radi se o toliko gnusnom i monstruoznom činu pristalica bivšeg režima, o nečemu nepojmljivom civilizovanom čovjeku, da je o njemu neprijatno i govoriti. Počinioci svetogrđa moraju biti kažnjeni, ali je njima najveća kazna što su takvi, kakvi su.

No, u čitavoj ovoj, malo je reći skandaloznoj situaciji, najupečatljivije je, iako ne iznenađujuće, ćutanje medijskog koncerna „Vijesti“. Danas nećete naći sramni događaj među centralnim vijestima ovog medija, koji je za slične stvari koje su se dešavale drugim konfesijama znao danima da izvještava.

Ako bismo nekog iz uredništva datog medija pitali zašto ne pridaju pažnju jučerašnjem užasnom svetogrđu, odgovor bi vjerovatno bio – da se ne bi uzburkale strasti i narušili međuvjerski odnosi. Ukoliko bi takav odgovor bio iskren, postavlja se pitanje: zašto ista argumentacija ne važi u sličnim, pomenutim slučajevima? Nešto tu ne štima…

Stvari su jasne: koliko god se vještački trudile, „Vijesti“ ne uspijevaju svoju uređivačku politiku da odvoje od tradicionalnog anticrkvenog narativa. To je, naprosto, jače od njih – to im je u krvi. Od takvog narativa privremeno odustaju jedino prilikom zapošljavanja sopstvenih kadrova u Vladi Crne Gore, kojih je, kako saznajemo, već dvanaest. Mašala!

4 Comments
 1. Bole komentariše

  U to smece od medija treba poslati inspekciju i utvrditi sve finansijske malverzacije koje su radili u dogovoru sa dps-om. A inace vijesti su najfasisoidniji medij na balkanu. Oni su direktna ekspozitura komunisticko-fasistickih hordi koje su proganjali i ubijali srbe.

  13
  1
 2. KIRO komentariše

  Najveći medijski SMRAD na Balkanu su Vijesti.

  1. Ja komentariše

   Davno sam rekao svima moji rade i bilo kakve veze imaju sa tv VIJESTI i RTCG dabogda i svi sveci sve im zlo i nesrećno bilo.naravno iz kletve izuzimam sve one koji su potpisim onda podržali crkvu iz obje ove govnji.e tv.ova smeća nijedan normalan čovek nebi trebao kući da pali .nmg daverujem da neko može pomisliti da su vijesti objektivne,a zaboravljaju da su nas nivine dijelike za koga smo,opozicija uzimala ovaj DAN šugavi i njega najraj Milo uze i paščad što su pri vlasti bila uzimala vijesti .i sad neka zatupa dodje i kaže dobre su vijesti hahahahaha

 3. Ivi komentariše

  Ukoliko zora svane, sva će Srbuljica biti u Dobro jutro. E ja im ne bih bila gost pa da plaćaju. Medija na pretek, ko želi da se eksponira. A Srbi koji se tamo smucaju, ne misle dobro svom narodu.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.