Vukićević (DNP): Narod Bara je zaustavio DPS

0

Poruke iz vlade u kojima se velikoj pobjedi građana u Baru daju političke boje su nedopustive i predstavljaju podvalu jer je ovo pitanje ujedinilo sve slobodne Barane, bez obzira na političku i bilo kakvu drugu pripadnost, smatra Maja Vukićević, predsjednik OO DNP Bar.

“Građani Bara su svojom istrajnošću odbranili dvorište barske gimnazije i pokazali Vladi Crne Gore da je prošlo vrijeme bespogovornog aminovanja svake pogrešne odluke koja je dirigovana iz Podgorice. Takođe, krajnje je neprimjereno prijetiti Baranima da neće biti gradnje novog vrtića u skorije vrijeme već da će se sredstva preusmjeriti na neki drugi grad. Niko od ljudi koji su protestovali protiv besmislene odluke o gradnji vrtica u dvorištu barske gimnazije nije dovodio u pitanje gradnju predškolske ustanove, već je problem bila neprimjerena lokacija, devastacija zelenih površina i uništavanje životne sredine, navodi se u saopštenju.

Očekujemo da sredstva koja su namijenjena za gradnju vrtića u Baru budu za isto iskorišćena i to u najskorije vrijeme.

“Nema potrebe da nešto što je namijenjeno Baranima zbog povrijeđenih sujeta završi u nekom drugom gradu, niti iko ima prava da na ovaj način prebacuje odgovornost na građane Bara koji su svojim otporom pokazali koliko vole svoj grad. Takođe pošto je šteta već učinjena, odgovorni za istu treba da odgovaraju, tako da u najskorije vrijeme očekujemo ostavke onih koji su doveli do krizne situacije i neprimjerenih scena nasrtanja na građane kakve smo imali prilike da vidimo prethodnih dana, stoji u saopštenju.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.