Vukić: Katnić nema nikakvo pravo da drži kao taoce građane i državu

14

Poslanik SNP-a u Skupštini Crne Gore Dragan Vukić reagovao je na izjavu Glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića kojom uslovljava parlamentarnu većinu da će dati ostavku ukoliko na funkcijama ostanu Zoran Lazović, Goran Radonjić i drugi.

On je poručio da Milivoje Katnić nema pravo da drži kao taoce državu i građane, već treba da oslobodi prostor za odvijanje potrebnih procesa koji će dovesti do sveukupnog napretka.

“Smatram da Milivoje Katnić nema nikakvo pravo da drži kao taoce građane i državu, već je neophodno da oslobodi prostor za odvijanje potrebnih procesa koji će dovesti do sveukupnog napretka. Dakle, nikakva uslovljavanja neće proći. Katnić, kao i Lazović i Radonjić treba da podnesu ostavke”, kazao je Vukić za BORBU.

Ranije danas je Socijalistička narodna partija saopštila da nema dilemu kada je u pitanju borba protiv korupcije i kriminala. U tom pravcu smatraju hitnim i neodložnim odlazak glavnog specijalnog tužioca jer je evidentno da je za vrijeme njegovog mandata Crna Gora prepoznata kao država korupcije i kriminala, u kojoj policija i tužilaštvo nijesu radili svoj posao, nijesu htjeli ili nijesu smjeli da se uhvate u koštac sa mnogobrojnim korupcionaškim i mafijaško-bosovskim aferama, koje su tresle državu.

Upravo zbog toga smatraju da je Milivoje Katnić poslednja osoba koja ima moralnog, tužilačkog, pravnog ili bilo kog drugog osnova da uslovljava i ucjenjuje novu crnogorsku Vladu.

Cilj SNP-a je da uđu u Evropsku uniju, i upravo iz tih razloga su potrebni nezavisno pravosuđe, tužilaštvo i sudovi, kao što policija ne smije i ne može biti u službi jednog čovjeka ili u direktnom kontaktu i saradnji sa kriminalnim pojedincima ili grupama.

Učiniće sve da se realizuju obećanja koja smo dali biračima, a koja još uvijek nijesu sprovedena u djelo.

Nekorumpirano, nezavisno pravosuđe, uz organe policije koji će služiti građanima i državi, nemaju alternativu.

 

14 Comments
 1. Vanja komentariše

  Pokazali ste se ,zato pssss! Napadas negog kog si potpisom sacuva. I jos se javljate. DemoNkrate bar cute od bruke

  20
  7
 2. MIKI komentariše

  Neznam kako imate obraza da se sad obracate javnosti, kada ste izdali prave ljude iz Df, koji se jedini iskreno bore za promjene u ovoj ojadjenoj Crnoj Gori.Morate shvatit da narod jedino u Df vidi iskrene borce za istinu i pravdu.Koliko god vi imali podrsku od strane podkuoljenih medija, ipak ovaj narod nije gluop, da ne prepozna prave borce, i ljude.Neka ste svi zdravo, ali svima je jasno , da samo Df moze doneti pozitivne promjene u Crnoj GORUI.

  18
  4
  1. LipaLipa komentariše

   … ma sve je mnogo prostije, nego sto izgeda, difolt, … front imao puno razloga za unistenje tuzilastva specijalnog, … sve bas licno, nista posao, politika, … “ko se ne osveti, taj se posveti”… snp nije imao te “probleme”, … i inace skloni premojeru, Vladi, … obicno je sve prostije, da kako, … aj’ zdravo, …

   1. LipaLipa komentariše

    upsss,, ‘ “ko se ne osveti, taj se ne posveti”, … aj’ zdravo, …

 3. Darko komentariše

  A ko si ti kutomu jedan ???? Mrs govno sa Kokom karatistom svercerom
  Mrs

  10
  4
 4. Milan komentariše

  Nitkovske gnjide izdajničke, da ste sposobni da imate bar trunku stida i srama bar biste ćutali kad se pomene Katnić jer vi ste ga sačuvali, da niste izdali on bi danas bio istorija!!!!

  14
  4
  1. Darko komentariše

   Celavi kurtonu zanio si se
   Inace tvoj lik je poznat zato cuti

   9
   2
 5. t-rex komentariše

  SNP da suti ! Izdali ste i sve se ovo desava zahvaljujuci i vama.Psssst !

  13
  3
 6. Vojo komentariše

  Ih sto mora da su stizale na Viber na tel 3,4 poslanika 1liste i 1stranke ( krtica) preksinoc od Sdt snimci…pa je bilo ,oj glasat il nej. Pa oko 23 bi nej cika Katana. E smrde. A ura ne ona je u dilu, a vi novi i stari SNP ko zna sto vam imaju. 2 dana u Demokratama muk, al da ” mir je nacija? Pozadinski bataljon.

  5
  1
 7. Ivi komentariše

  Čekate da nekoga upucaju iz DF a da se raširi te. Zato ste blokirali, šuto.

  2
  1
 8. Cvika komentariše

  A ko si ti?
  A ko sta tebe pita?
  Aj polako.

  2
  1
 9. Crni Guja komentariše

  Divno kako svi zaboravljaju da su Medojevic i Mandic uprkos protivljenju svih zahtijevali da im se da mjesto sefa MUPa i ANBa i da je zbog toga doslo do ekspertske Vlade. Sad kad partije vlasti koje nisu u vlastu probaju da plivaju uz talas onda svi napadate. DFu niko nije branio da predlozi druge ljude a Mandic i Medojevic naslo bi se nesto za njih ali ne, tako da sad pustite pricu neka eksperti ekspertski rade 2 na sat a Katnic kad podje posao je tako vam je kako vam je sigurno ne zbog SNPa i Demokrata

  1
  1
  1. Milan komentariše

   Ne laži nitkove, Dritan je zahtijevao KOMPLETAN BEZBJEDNOSNI SEKTOR za sebe tj za vlasnike Ure tj za Vijesti i to je bila glavna ucjena!!! Ima nas koji bar toliko pamtimo, smrdino lažljiva!!!

   2
   1
   1. Crni Guja komentariše

    Jeste a ostale oblasti bi dobile ostale stranke i zdravstvo i ekonomiju i prosvetu i kulturu itd. A sto bi mogao Dritan ako ovi sve ostalo kontrolisu osim da se on nama prilagodjava a ne mi njemu? Tako da Milance/Medo smanji nervozu najvise ste na ruku DPSu isli

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.