Vukić: ASK pokušava da deklarativno djeluje prema EU

0

Agencija za sprečavanje korupcije ponovo pokušava da deklarativno djeluje prema EU, pokrećući prekršajni postupak protiv Demokratske partije socijalista a ujedno umanjujući obavezu vladajućoj partiji da umjesto 97.500 evra, u budžet vrate 47.500, saopštio je Dragan Vukić, sekretar Izvršnog odbora SNP-a.

“Na taj način, ASK dokazuje svoju lojalnost vlasti a zamagljuje oči Evropskoj komisiji, kako ne bi bili uzaludni njihovi izvještaji koji se ponavljaju iz godine u godinu sa nedovoljnim napretkom i izostajanjem konkretnih rezultata u borbi protiv korupcije”, ocijenio je Vukić.

Kako tvrdi ASK se probudila iz zimskog sna i počela da demonstrira zainteresovanost za sopstveni posao, ali opet se stavljajući u zaštitu vladajuće partije i njene elite.

“Umjesto da donese mjere o djelimičnom i potpunom gubitku prava na budžetska sredstva vladajućoj partiji, a sve to do donošenja pravosnažne odluke u prekršajnom postupku, ova zarobljena institucija fingira svoje postojanje”, saopštio je Vukić.

Kako je zaključio da je u pitanju neka druga zemlja, vlast ili narod ovako nešto se ne bi moglo dogoditi, a ako bi se i desilo ne bi trebalo održavati proteste i buniti se jer bi svi “kolektivno podnijeli ostavke, vratili oteto i izvinili se dubokim naklonom svom narodu”.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.