Vukčević: Smanjićemo sve komunalne takse

0

“Pružićemo podršku gradskim privrednicima i preduzetnicima kako bi stvorili prostor za nove investicije, povećanje proizvodnje i uvećanje plata njihovim zaposlenima. Za 20 posto smanjićemo sve komunalne takse i ukinuti nepotrebnu naknadu za pristup lokalnim putevima.”, poručili su kandidati za odbornike Građanskog saveza za promjene (SDP-DEMOS-slobodni građani) mr Jadranka Vojinović i dr Miloš Vukčević.

Vojinovićeva smatra da privreda svake uspješne države u EU počiva na preduzetnicima, navodeći primjer Njemačke gdje mala i srednja preduzeća zapošljavaju 85% radnika. Posebno se osvrnula na činjenicu da većina od 9,5 hiljada malih i srednjih preduzeća u Glavnom gradu posluje u minusu zbog prevelikih nameta ustanovljenih od strane otuđene DPS vlasti, kako na državnom, tako i na lokalnom nivou. Uvjerena je da je svako ko je uložio svoj novac, svo svoje znanje, svoju i budućnost svoje porodice u sopstveni biznis pravi ekonomski patriota.
“Sve gradske odluke koje se tiču poslovnog ambijenta u Podgorici donosićemo uz puno učešće preduzetnika i biznis sektora, kako bi naš rad bio u službi unaprijeđenja biznis ambijenta, a ne na usluzi privilegovanih biznismena.”, naglasila je ona. Ukazala je i na potrebu da se sistem javnih nabavki roba, usluga i radova učini transparentnijim, kako bi svim privrednicima bilo omogućeno da pod jednakim uslovima angažuju svoje kadrovske i tehničke kapacitete u razvoj grada – izgradnju saobraćajnica, pratećih objekata i slično.
“Nova radna mjesta i izgradnja atraktivnog poslovnog ambijenta za zapošljavanje naših sugrađana biće predmet naše stalne pažnje, kako bi Podgorica bila grad novih šansi i perspektiva za sve njene građane, a ne samo privilegovane pojedince.”, zaključila je ona.
Kandidat za odbornika dr Miloš Vukčević najavio je da će Građanski savez za promjene, odmah nakon 27. maja inicirati izmjene i dopune odluke o lokalnim komunalnim taksama i taksama za korišćenje lokalnih puteva. Podsjetio je da je isto pokušano i tokom tekućeg mandata, ali da DPS vlast to nije dozvolila. “Mi ćemo donijeti odluku da se lokalne komunalne takse snize linearno za 20 odsto, a da se čak pojedine takse za korišćenje lokalnih puteva u potpunosti ukinu.”, poručio je Vukčević.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.