Vukadinović: Demokrate će sigurno pokušati da uđu u koaliciju sa DPS-om

0

Politički analitičar Srđan Vukadinović, komentarišući novonastalu situaciju, kazao je za Standard da je Bečić shvatio da je na udaru opozicije, prije svijh Demokratskog fronta (DF) i Socijaldemokratske partije (SDP), i da osim URA-e nema saveznika. Stoga će, kako ističe, Demokrate sigurno pokušati da uđu u koaliciju sa DPS-om i da postanu dio Vlade kao što je to bio slučaj 2016. godine.

“Demokrate su u veoma nepovoljnoj situaciji – sa jedne strane su im protivnici DF i SDP a sa druge DPS, pa je stoga najnormalnije da budu dio vlasti i na neki način uđu u Vladu kao što je to bio slučaj 2016. godine. Tako mogu mnogo više da urade nego bojkotovanjem parlamenta, što im se obilo o glavu kao bumerang. Jasno je da se nešto dogovara između DPS-a i Demokrata i oni će sigurno pokušati da uđu u koaliciju. Demokrate treba da shvate da im je mnogo bolje da bude dio vlasti jer tako mogu barem da pokušaju da koriguju neke odluke DPS-a”, rekao je Vukadinović.

Međutim, naš sagovornik napominje, da se do sada pokazalo da je učešće opozicije u vlasti imalo koristi samo za DPS, što se, kako ističe najbolje vidi na primjeru iz 2016. godine.

“Demokrate su shvatile da im je bojkot nanio samo štetu i da im rejting naglo pada. Oni su mogli na sledećimi izborima da naprave značajan napredak na opozicionoj sceni i da sa devet ili deset poslanika budu značajan faktor. Sad moraju da se vade kroz učešće u Odboru za izborno zakonodavstvo i najvjerovatnije u Vladi sa DPS-om”, rekao je Vukadinović.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.