Vujović: Umjesto da pokrene dijalog, vlast podliježe ucjenama DF-a i na revolucionarni način tretira temu pravosuđa

4

Aktuelna vlast odbija da pokrene dijalog oko ključnih tema, što politički sistem i društveni ambijent dovodi u stanje pune nestabilnosti koje odgovara samo onima koji u krajnjem žele slabu Crnu Goru, koja bi tako bila plijen tuđih interesa i politika, saopštio je generalni sekretar SDP-a Ivan Vujović.

On je ocijenio da vlast odlučila da na nedemokratski i revolucionarni način tretira reforme u pravosuđu i to sve po političkom diktatu DF-a.

– Umjesto dijaloga vlast se, suprotno i pozivima naših EU partnera, opredijelila za jednostrane nedemokratske poteze kojima se želi na silu, mimo Ustava, zakona i demokratskih procedura, gotovo na revolucionarni način, tretirati tema pravosuđa kao nažalost i ostala veoma osjetljiva pitanja. Naravno, sve se to radi po političkom diktatu Demokratskog fronta, u kom procesu ostali akteri igraju ulogu pukih izvršilaca ovih, po demokratske procese štetnih, a po ukupnu političku i društvenu stabilnost, opasnih političkih poteza- smatra Vujović.

Vujović posebno apostrofira to što je proces izbora dvoje sudija Ustavnog suda blokiran i što se ta institucija nalazi u stanju deficita ustavnog i demokratskog legitimiteta, zbog autističnog odbijanja vlasti da pokrene dijalog.

-Posebna je tema je izbor VDT i članova Sudskog savjeta koje institucije su takođe u v.d. neredovnom stanju, ponovo zahvaljujući odbijanju parlamentarne većine da pokrene dijalog o njihovom izboru za koji je potrebna kvalifikovana većina. Ni više od sedam mjeseci otkako je konstituisan Parlament nije učinjeno ništa da se uđe u proces širokih konsultacija i time pokuša napraviti dogovor, čime bi ukupna i politička i društvena klima bila neuporedivo povoljnija a i naš evropski put dobio novi zamah- kazao je Vujović i dodao:

-SDP, kao odgovoran politički subjekat, koji je uvijek stremio dijalogu kao rješavanju svih, posebno krupnih političkih izazova i sporova, još jednom poziva vlast da se dozove pameti i da se umjesto iskazanog i planiranog pravno-političkog nasilja, suprotstavi ucjenama DF i okrene demokratskim načinima rješavanja otvorenih pitanja. U suprotnom, vlast ulazi u zonu preuzimanja pune odgovornosti za dalju destabilizaciju ukupnog ambijenta, na štetu države, građana, demokratskih procesa i našeg evropskog puta- zaključuje Vujović.

 

 

4 Comments
 1. Savan komentariše

  E kakvi su ovi iz SDP-a, vole Ivicu zbog prčice

  7
  1
  1. Srdjan Loncar komentariše

   Hahaha hahahah

   30 godina su vladali sa Hobotnicom. Punih 17 godina su chinili vlast DIKTATURE. Imali su mesto piona-Predsednika Skupstine. I sad imaju obraza da govore o Tuzilashtvu i Sudovima, EU Partnerima…!!

   4
   1
 2. NikšićGolijaKiM komentariše

  E stvarno kakva su ovo SPADALA iz SDP-a, ne zna se ko je grđi i nakazniji i izobličeniji u faci ko da h je Bog birao nakazu do nakaze, em što su im mozgovi nakazni i face su im nakazne – Bože mili čuda velikoga, em su vrazi em li satane. Fašističe nakaze puni mržnje.

  5
  1
  1. NikšićGolijaKiM komentariše

   Haaahahaha vid kako je sta ko oni buksovci kad su na neku sahrnu. Koji klovnovi satanistički majko mila.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.