Vujović: SDP pozdravlja odluku premijera uz nadu da nije privremenog karaktera

2

SDP pozdravlja odluku premijera Krivokapića da odustane od usvajanja pravosudnih zakona u koji proces je parlamentarna većina ušla neodgovorno i bez unutrašnjeg dijaloga, a posebno konsultacija sa našim međunarodnim partnerima, poručio je generalni sekretar ove stranke Ivan Vujović.

“Vjerujemo da će ovo biti dobra pouka novoj većini da se ozbiljne teme kao što je pitanje ovih zakona moraju temeljno i ozbiljno pripremiti. Ukoliko tako bude više neće biti potrebe da se otkazuju vanredne sjednice Skupštine i da kolege poslanici naknadno spoznaju naše evropske obaveze iz ukupnog integracionog procesa i Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju”, naveo je Vujović.

Kako dodaje,  SDP ponavlja svoju spremnost da bude do kraja konstruktivna u svim procesima koji imaju za cilj promjenu lošeg stanja u pravosuđu, pod uslovom da taj proces partnerski izgrađujemo uz neizostavnu podršku EU i Venecijanske komisije.

“Ostaje da se vidi da li je opredjeljenje za evropski put, u izboru između EU i DF, trajno opredjeljenje Vlade ili samo njen privremeni manevar. SDP još jednom poziva parlamentarnu većinu da inicira politički dijalog na temu stanja u pravosuđu i imenovanja u ovoj oblasti koja zahtijevaju kvalifikovanu većinu, kako bismo konačno prekinuli disfunkcionalno vd stanje”, kazao je Vujović.

Oni vjeruju da dijalog nema alternativu, a to je i  obaveza koja proizilazi iz privremenih mjerila za poglavlje 23, a tiče se neophodnosti implementacije Ustavnih amandmana iz 2013. godine koji su tada, uz pokroviteljstvo tadašnjeg predsjednika SDP i Parlamenta, usvojeni dvotrećinskom većinom što je bio uslov za početak pregovora sa EU.

2 Comments
  1. Ivi komentariše

    NOVA KOALICIJA NA POMOLU!

  2. MIKI komentariše

    E, ovo su Zdravkovi ljudi, Ranja, Pura, sesirdzijka, Skrijelj, i ostala crnogorska elita.Zdravko, kako ti narodu mislio, tako ti se u dom vratilo.Zalosna ti skola, kad si nista covjek.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.