Vujović: Ozbiljna upozorenja NATO partnera novoj vlasti

2

 

Sve češća ozbiljna upozorenja iz samog vrha američkog Kongresa da nova vlast u Crnoj Gori skreće sa prozapadnog kursa potvrđuju stavove SDP-a da nužne promjene koje su se desila 30. avgusta nemaju ambiciju da demokratizuju zemlju već da u nekoliko etapa promijene njeno unutrašnje uredjenje i vanjskopolitičku orijentaciju, poručio je generalni sekretar SDP-a Ivan Vujović.

“Jedan od llidera Demokrata u Senatu SAD senator Durbin je uputio do sada najozbiljnije upozorenje i dijagnozu stanja u Crnoj Gori navodeći da vlast u Srbiji i Rusija ulažu ogromna sredstva uključujući finansijska da destabilizuju Crnu Goru a time i NATO i EU. Takođe jedna od doajena Američkog Senata i predsjednik Helsinške komisije Ben Kardin je dao slične ocjene stanja u Crnoj Gori”, naglasio je on.

Ipak, kako dodaje Vujović, ono što posebno zabrinjava je tvrdnja senatora Durbina o ulozi srpske BIA u dešavanjima u Crnoj Gori i infiltracija obavještajne službe Srbije čak i u redove nove crnogorske vlasti .

“Kada znamo da je lažni diplomata, i sve su prilike agent srpske BIA, Stevan Simijanović zahvaljujući tijesnim vezama i saradnjom sa potpredsjednikom Vlade Dritanom Abazovićem mjesecima unazad, prije i nakon izbora, defilovao po Crnoj Gori i imao pristup ko zna kakvim informacijama, onda je potupno jasna uznemirenost naših NATO partnera”, napominje on.

Prema Vujovićevim riječima, situacija je još delikatnija budući se da se Simijanović predstavljao kao američki diplomata pa se mogu samo naslutiti razmjere štete po bezbjednosni sistem Crne Gore, a i samog NATO, zbog ovog višemjesečnog „druženja“ sa Abazovićem.

“Nakon svega nadamo se da će gdin Abazović i njegova URA ozbiljno shvatiti upozorenja koja stižu sa ovih visokih američkih adresa. Ukoliko im budu pridali važnosti makar onoliko koliko su shvatili ozbiljno svog partnera, lažnog američkog diplomatu Simijanovića, moguće da imaju šansu za popravni. Ukoliko nastave sa politikom razbijanja i bušenja bezbjednosno-obavještajnog sektora Crne Gore kao NATO članice, po smjernicama njihovih kleronacionalističkih antizapadnih partnera, moraju znati da ni određene reakcije neće izostati”, zaključio je Vujović.

2 Comments
  1. Andrija2010 komentariše

    ajde ti moj vujovicu. doszvolili ste da vam stranac konjina vodi partiju a sada mudrujes. u niksicu ce se pokazati da ste statisticka greska. i ti i zekovic da imate ista ljudsko izgubili bi se u vidu magle. glibovo ste obojica kad rasko i draugna kolo vode a vas dva lajete s vrmenea na vrijeme

  2. PRAVEDNIK komentariše

    vujovicu dzaba ti je u zadnje vrijeme se mnogo eksponiras pa su tebe isturili jer vam svi glavari sdpea napustise tu snj partiju i druzinu lopovcina i privjezakla dpsa koji ste krcmili ovu nasu crnu goru zajedmno sa zlotvorom milom i krivomozgicem 18 godina i ucestvovali u svim pljackaskim privatizacijama a cuo si danas ministrku bratric sto ste napravili od obrazovnog sistema dok ste bili na vlasti fukare jedne i bitange . gubi se u vidu magle da te vise ne vidimo na ovome portalu . dosa si ti sad da kritikujes novu vladu . dace ti ono preko dva . niksicani ne nasijedajte na ove iz sdpea i sd to su otpaci iz nestalih partiuja a sad kad se otvori petlja i autoput imacete sto da vidite za ovoga brajovica i ovih oko njega rocena djukanovica ,markovica da vidimo koliko su se ugradili . jedno 200 miliona sigurno a vidjecete . vanja calovicka hitno da trazis otvaranje tj dostaviti na uvid ugovor o auto putu . to si trazila vise puta nijesu ti dozvolili dsad si na to mjesto i mozes da pristupis tajnim podacima o auto putu i vinovnike preko novoga tuzilastva da ako ga izaberete evo pocese kacuni i visibabe a vi cekate tzv evropljane da vam kroje ne vama nego nama sudbinu . pod hitno sjednicu skupstine izglasajze zakone o vdt i polako ga korigujte jer vremena nemamo i apelova bih iako nije tema da ovaj brdjovic novi direktor policije pocne da radi i da posalje jedinicu ili patrolu i da uhapsi ovoga djeljosaja i da kazuje ko jenaredio ovu pobunu . zna se dobro ko stoji nacerati ga da propjeva .

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.