Vujović: Krapović i Kovačevićeva da podnesu ostavke

0

Ministar zdravlja Kenan Hrapović i direktorica KBC treba da podnesu ostavke umjesto što se bave prebacivanjem odgovornosti zbog najnovijeg slučaja zamjene bebe. I to ne samo zbog ovog slučaja već zbog ukupnog stanja u crnogorskom zdravstvu koje je aktuelna vlast dovela do samoga evropskog dna i najniže tačke povjerenja ukupne javnosti, kazao je Ivan Vujović, nosilac liste Građanskog saveza za promjene.
I umjesto da kadrovi DPS i satelita preuzmu odgovornost za stanje jednog od najgorih zdrvstvenih sistema u Evropi iz kojeg svake godine odlazi na desetine kvalitetnih ljekara i ovoga puta će jedina žrtva biti neko drugi.
“Politika je ta koja je stvorila bijedne uslove ljekarima i medicinskom osoblju, politika je ta koja je, kao i sve druge oblasti, politizovala i samo zdravstvo, politika je ta zbog koje građani plaćaju najskuplje ljekove u regionu. I zbog toga, ministar i direktorica, koja je politički postavljena, moraju biti prvi koji će snositi odgovornost. Očigledno da princip odgovornosti ne važi samo za kadrove DPS i satelita koji su upropastili svega čega su se dohvatili. Svaki skandal koji je proizvod nakaradnog partitokratskog sistema oni iskoriste, ne za otklanjanje uzroka ovakvog stanja, već za dalji obračun sa onima koje ne kontrolišu. Dok njihov zajednički šef traži izdajnike po Crnoj Gori zdravstveni sistem nastavlja svakodnevno da se urušava. Na kraju, šta njih briga za zdavstvo, oni će patriotski preko granice ako im što zatreba, kazao je on.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.