Vujović: Jaka SDP znači sigurno članstvo u EU

Vujović: Jaka SDP znači sigurno članstvo u EU

“Jedan od temeljnih ciljeva liste “SDP – Jaka Crna Gora”, je da država u narednom četvorogodišnjem mandatu, do 2024. godine, završi pregovore o pristupanju sa Evropskom unijom i time stvori uslove za mnogo bolji kvalitet života za sve građane”, saopštio je Ivan Vujović, generalni sekretar SDP i kandidat na listi “SDP – Jaka Crna Gora”.

Kako se ističe u saopštenju, koliko je važno biti dio demokratske evropske porodice država, najilustrativnije govori još uvijek trajuća kriza oko kovid-19. “Crna Gora, da je članica EU, dobila bi paket od oko 3 milijardi eura pomoći samo za saniranje ekonomsko socijalnih posljedica krize”, dodaje se.

On je istakao da “cijenu loše vlasti koja je samo na riječima za EU, a u praksi radi gotovo sve suprotno evropskim standardima, plaćaju građani”.

“I ta cijena nije mala – ona se kao što se jasno vidi mjeri milijardama eura. Zato sve lošije živimo, zato su nam i prije krize plate i penzije svake godine realno bile niže, a time i lošiji kvalitet života. Krajnje je vrijeme da ovakve trendove zaustavimo”, napominje Vujović.

“Lista SDP – Jaka Crna Gora, najbolji je garant da će Crna Gora u narednom četvorogodišnjem periodu suštinski napredovati ka EU i sprovoditi neophodne reforme. SDP kao međunarodno potvrđeni i najevropskiji politički subjekat u Crnoj Gori to postavlja kao svoj ključni politički cilj. Članstvo Crne Gore u EU nema alternative. Samo jak SDP vodi ka tom cilju. Jer jak SDP znači jaku Crnu Goru”, zaključuje se u saopštenju.

Related posts

3 Comments

 1. Analiza

  hahahha, a naslov je najjaci! Cus Eu… hahahah… nije ono 1999 da se narod lozi na tu pricu! dje nadjoste u naftalin ovo..hihiih

  Reply
 2. Radomir Putnik

  Sigurna propast sdp, sd i dps
  Malo im je bilo kurvaluka 20 godina sa dps-om pa bi jos 20!
  E nećete ustaše ILI VI ILI MI!!!

  3
  1
  Reply

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *