Vujović: DPS dokazao da ne želi da mijenja bilo što u borbi protiv korupcije

0

Jučerašnjom definitivnom odlukom da spriječi kandidaturu afirmisanih javnih djelatnika i kritičara vlasti u Savjet Agencije za sprječavanje korupcije, DPS je još jednom potvrdio da nema namjeru da bilo šta mijenja u borbi protiv korupcije koja je, kako nam iz EU kažu, rasprostranjena u svim oblastima, saopštio je član Predsjedništva Socijaldemokratske partije Ivan Vujović.

“Na ovom pitanju smo čak imali nesaglasje među samim članovima Odbora za antikorupciju iz DPS. Eto, dočekali smo i to da DPS ne govori jednim glasom što pokazuje da je i ponekome u njihovim redovima pomalo neprijatno zbog očigledne opstrukcije”, saopštio je Vujović.

On je istakao da je poruka vlasti jasna – “neće se nikome dozvoliti da kroz učešće u institucijama osporava ‘fantastične rezultate’ i remeti harmoniju borbe protiv korupcije koju inače vide samo u DPS-u, a i tamo sve manje s obzirom na ovaj posljednji slučaj oko Savjeta ASK-a”.

Vujović je ocijenio da se vlast na svakom primjeru trudi da opravda EU dijagnozu o zarobljenoj državi i institucijama.

“Više se ne dozvoljava ni rijetko prisustvo kritičara vlasti u pojedinim tijelima koji, izuzev javne riječi, ni do sada nijesu imali previše mogućnost da utiču na donošenje odluka. Nimalo ih ne dotiču kritike sa partnerskh adresa, koje su sve manje diplomatske a sve više otvorene i nedvosmislene upravo zbog takvog ponašanja. Zbog svega toga naravno i stagniramo u procesu integracija i zato smo na putu da izgubimo i toliko puta izvikanu formalnu lidersku poziciju najboljeg medju najgorima u Evropi”, saopštio je Vujović.

“Crnoj Gori je i juče zaključcima Savjeta EU poručeno da nema kretanja naprijed ukoliko se nastavi sa gaženjem osnovnih evopskih vrijednosti, posebno u dijelu slobode izražavanja i borbi protiv korupcije, po čemu čak i u regionu postajemo prepoznatljivi. Prevedeno na običan jezik – sa ovakvom vlašću i ovakvim njenim antievropskim i antireformskim ponašanjem nećemo nikada dostići evopske standarde niti ući u EU”, zaključio je Vujović.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.