Vujović: Ako Milo ponovo odbije da potpiše izmjene Zakona o Crkvi rizikuje razrješenje!

9

Zlatko Vujović (CEMI) kaže da su mogući različiti scenariji na sjednici Skupštine 20. januara i nakon nje, a tiču se izmjena Zakona o slobodi vjeroispovijesti.

“Jasno je da vladajuća većina ima zadatak da ponovo izglasa zakone po svaku cijenu. A cijena je velika. Ponovo imamo bojkot parlamenta od opozicije. Imamo blokadu drugih procesa, a sve to je sad na teret sadašnje vladajuće većine”, ocijenio je Vujović.

Prema njegovim riječima, predsjednik Crne Gore ima nekoliko opcija nakon ponovnog izglasavanja zakona.

“Prva je da se drži svog obrazloženja kad je prvi put odbio da potpiše zakone, a to je da tretira novo izglasavanje kao odluke tijela donesene bez kvoruma, te da ih kao ništavne ignoriše. Druga je da ih potpiše i pokrene postupak pred Ustavnim sudom. U prvom slučaju se principijelno drži prvog obrazloženja, uz produbljivanje ustavne krize i rizikuje da Ustavni sud provjerava da li krši Ustav, te eventualno rizikuje razrješenje. U drugom slučaju se povlači, postavlja kao kooperativan, ali šalje poruku da je njegova pozicija slaba. Čini se da je u prvom slučaju pozicija predsjednika Crne Gore prilično jaka, kako zbog grešaka Skupštine, ali i činjenice da će Ustavni sud raditi u okrnjenom sastavu. Umjesto sa 7, Ustavni sud će raditi sa 5 članova, a tada bi za eventualno razrješenje predsjednika Crne Gore trebalo da glasa 4 od 5 sudija Ustavnog suda”, istakao je Vujović.

9 Comments
 1. Ivi komentariše

  Neće. A Medo glasati neće dok ne ode Mickey.

 2. Neznani Junak komentariše

  Dzaba se inatis Cevljanine, ne mos sprijecit narodnu volju !

 3. E viva komentariše

  Naravno da će Milaš odbiti jer su te njihove indijanske promjene u dva poponoći nelegalne.. Imaju 40 poslanika, kao i DPS.. Sami su sebi dali autogol, a videćemo kako će glasati ustavni sud..

 4. milan komentariše

  AJDE OLADI MILO. MADA SE MOGLO BEZ OVOGA. NIJE MI JASNO ŠTO JE TREBALO OVOME FILIPU AĐJCU OVO. SVE SE MOGLO ZAVRŠITI BEZ PROBLEMA. NAŠAO JE SAD DA NAPUŠTA MJESTO POSLANIKA U PARLAMENTU I DA SE OVO DODATNO NEPOTREBNO ZAKUVA. MOGAO JE MAJMUN DA SJEDI TU ĐJE JE I MIRNO SAČEKA RASPLET. OVAKO NAS TAJ AĐJIC I URA O JADU ZABAVI ZBOG NERAZUMNIH POTEZA .

 5. milan komentariše

  VECEGA NEPRIJATELJA OVA VLAST NEMA OD M. ĐUKANOVIĆA. TO JE JASNO. NIJE MI SAMO JASNO ZAŠTO SU DOZVOLILI BILO KAKVU KOMUNIKACIJU SA NJIM. ON PREDE KO MAČAK A JASNO SE VIDI DA RADI O GLAVI NOVOJ VLASTI. SVI NJEGOVI POTEZI UKAZUJU NA NEVIĐJENOJ MRŽNJI PREMA NOVOJ VEĆINI A PRI TOME POKUŠAVA DA MADA VRLO PROVIDNO OSTAVI UTISAK POŠTENOG ,KOREKTNOG PRINCIPIJELNOG ČOJEKA. MI OBIČNI GRAĐANI TO ODLIČNO VIDIMO.

 6. Lorena komentariše

  To mu je zadnja stepenica ka potpunoj propasti..

 7. Sofija komentariše

  Samo neka on rizikuje, nama krci put !

 8. Milos komentariše

  Davno smo to rekli, ali neka si ti potvrdio…neka Lomi samo rizikuje, ne smeta nama to sta vise olaksava nam

 9. Lazar komentariše

  Neka to uradi, pa zna šta ga čeka! 300.000 ljudi je tu da krene, samo neka se usudi! Lopov!!!

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.