Vujošević: Radujem se svakoj pobjedi Partizana i nadam se Evroligi!

Vujošević: Radujem se svakoj pobjedi Partizana i nadam se Evroligi!

Niti je Rumunija daleko, niti su veze Duška Vujoševića i Partizana olabavile. Naprotiv, najtrofejniji trener u istoriji crno-belih i iz komšijske države prati dešavanja u srpskom sportu, posebno košarci, a najviše, razumljivo, klubu iz Humske u kome je proveo čak 16 godina.

Kao takav pozvan je da govori i o aktuelnom trenutku Parnog valjka. Njegova riječ ima težinu, zadire duboku, ne isključivo u sportske pore i zato odjekuje. Doduše, raduju ga rezultati ekipe Andree Trinkijerija, koja u osam utakmica ima sedam pobjeda, ne i način na koji je ona selektirana.

„Tim nije sasvim po mom ukusu jer ima previše stranaca. Ne može da bude opravdanje to što je Dragan Milosavljević ljetos izabrao da ostane u Malagi, postoje i drugi igrači. A ako domaći igrači ne žele da dođu u Partizan, onda klub treba da se zapita zašto je to tako“, ističe Vujošvić u razgovoru za Kurir, koji je podsjetio da su trenutno u crno-belom dresu petorica Amerikanaca, te po jedan internacionalac iz Belorusije, Letonije i Bosne i Hercegovine.

Trenutno je u rumunskom Klužu, gdje pored posla šefa stručnog štaba ima i direktorsku ulogu. No, vidi u kom pravcu se kreće Partizan.

„Očigledan cilj je Evroliga, a znamo da se do nje može na dva načina, preko ABA lige i preko Evrokupa. Mislim da će biti lakše preko Evrokupa, to jest ne lakše, nego ostvarljivije. Radujem se svakoj pobjedi Partizana i volio bih da se izbore za Evroligu, jer bi to opravdalo ovaj sistem“.

Nešto ga, ipak, tišti. Tema koju je dosta puta pokretao još jednom je aktuelna.

„Skup je to projekat. Čestitam upravi na obezbijeđenim sredstvima, koja su u dobroj mjeri najvjerovatnije stigla i kao pomoć države, kao što je slučaj i u konkurentskom klubu, vjerujem da je njemu ta pomoć još veća. Nije mi samo jasno zbog čega je ta pomoć bila beznačajna kad je Partizan bio dominantan. Da li je bila ideja da se tog momenta Partizan sruši, pa da se sad teatralno podigne do drugog mjesta“, dopunio je za Kurir Duško Vujošević.

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *