Vujičić se obratio zamjenici premijera tzv. Kosova: Prestanite da nas diskriminišete i uvažite iskazanu volju crnogorskog naroda na Kosovu

0

Predsjednik Udruženja i Unije Crnogoraca Kosova Slobodan Vujičić obratio se otvorenim pismom zamjenici premijera Emili Redžepi povodom diskriminacije izbora predstavnika u Savjetodavnom vijeću gdje je ova organizacija osvojila apsolutnu većinu.

Njegovo pismo prenosimo u cjelosti:

Poštovana zamjenice premijera, Unija Crnogoraca Kosova okuplja sedam od osam organizacija sa crnogorskim prefiksom. Na izborima za predstavnika u Savjetodavnom vijeću za zajednice koje je pod pokroviteljstvom predsjednice osvojili smo apsolutnu većinu. Stoga kao zamjenica premijera dužni ste da uvažite a ne diskrimišete našu krovnu organizaciju i iskazanu volju crnogorskog naroda na Kosovu i u izbjeglištvu dok kao građanka Emilija Redžepi možete promovisati i pomagati pojedinačno koga želite pa i one nedostojne pomena.

Od Vas kao zamjenice premijera zadužene za ne većinske zajednice očekujemo ukoliko ste istinski zainteresovani za budućnost našeg naroda i naše djece, da odmah pokrenete inicijativu za punu implementaciju Strategije za intergraciju i afirmaciju crnogorske zajednice usvojene na Vladi Kosova još prije punih pet godina. Isto tako riješite trajno pitanje opstanka Razvojno kulturnog centra Crnogoraca Kosova u Prištini kao ključnog mehanizma za sprovođenje navedene strategije i pripadajućeg joj akcionog plana. U tom duhu i u saglasju sa premijerom preformulišite naše ranije zahtjeve u odgovarajući ustavni amadman i isti što hitnije stavite u skupštinsku proceduru na usvajanje čime bi nakon 13 godina od našeg prvog zahtjeva konačno postali ustavna kategorija. Sve mimo navedenog je licemerje, poigravanje sa emocijama našeg naroda i školski primjer  kršenje Ustava i zakona na očigled kako domaće tako i međunarodne javnosti.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.