Vučurović: Zajednička država razbijena krađom, vjerujemo u jedinstvo srpskog naroda

0

Referendum 2006. bila je teška krađa i nešto što se stvara na takvim “tekovinama” ne može donijeti uspjeh i prosperitet građanima”, kazao je Jovan Vučurović, poslanik DF-a.

“Razbijanje zajedničke države na pokradenom referendumu značilo je početak stvaranja privatne mafijaške države Mila Djukanovića u kojoj su on i njegova familija, kumovi i prijatelji prisvojili i u džep stavili sve što su mogli. A sve sa rukom na srcu, uz himnu na tekst Sekule Drljevića. Trinaest godina nakon referenduma imamo diktaturu, poslednju u Evropi, koja je na prevaran način, bez podrške građana ušla u NATO, u kojoj se vrši teror nad opozicijom i njenim liderima, kradu izbori, a ulice su pretvorene u poprište rata i likvidacija između mafijaških klanova, rekao je on.

Dakle, koliko je Crna Gora “napredovala” na polju demokratije, upravo najbolje govori činjenica da se u njoj, 2019. godine lideri opozicije, u namještenom sudskom procesu, bez ijednog dokaza, osuđuju na pet godina zatvora.

“Ovo, dakle i nije 2019. već 1948. godina. Vlast je ista, iste su metode, a isti su i poslušnici i prirepci vlasti u pravosudju.
U konačnom, u ovih 13 godina režim je učinio sve da od Crne Gore stvori ono što ona nikad nije bila, da pljune na naše pretke, tradiciju, i vrijednosti po kojima je bila poznata, a da promoviše izdaju, prodaju i služenje interesima stranim centrima moći. Zbog takve politike režima Crna Gora je danas na ivici etničkih sukoba. Jer, kako bi se izbrisali tragovi naše istorije i tradicije, kako bi se Crnoj Gori zadao konačni udarac, vlast vrši diskriminaciju i nasilnu asimilaciju srpskog naroda, progoni srpski jezik, SPC koja je stvorila Crnu Goru. Ali, sve je uzalud, pored svih pritisaka nijesu uspjeli da slome srpski narod, niti one Crnogorce koji se ne odriču svoje tradicije. Vjerujemo u jedinstvo srpskog naroda na ovom prostoru, ponosan što sam 21. maja 2006. zaokružio NE, poručio je Vučurović.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.