Vučurović: Stav Monstata otkrio da aktuelna vlada i bivši režim žele da spriječe održavanje popisa

5

Poslednji stav Monstata, da je ,,popis ove godine nemoguće organizovati”, otkriva da se priprema velika prevara građana uz dogovor aktuelne vlade Zdravka Krivokapića i bivšeg režima DPS-a, poručuje poslanik DF-a Jovan Vučurović.

“Namjera ove združene akcije i pokušaja da se spriječi tradicionalni popis, koji je predviđen da se održi ove godine, je da se sakriju i da se ne utvrde činjenice koje su pogubne i za jedne i za druge – da je pobjedu na izborima 30. avgusta odnio srpski narod, srpska jezička zajednica i pripadnici SPC. Ni aktuelna vlada, ni bivši režim ne žele da se ta činjenica konstatuje na popisu, i zato ga izbjegavaju i pričaju da ga je nemoguće organizovati”, tvrdi on.

Vučurović je naglasio da saradnju Krivokapića i Đukanovića po ovom pitanju najbolje ilustruje podatak da je direktorica Monstata ista ona osoba iz DPS protiv koje je Nova srpska demokratija, još 2011. godine, podnosila krivičnu prijavu zbog falsifikovanja popisa na štetu srpskog naroda.

“Dakle, Krivokapić punih 200 dana nije htio, nije želio ili nije smio da smijeni partijskog vojnika DPS-a, nego mu je poslužio da sada ima izgovor kako se popis navodno ne može održati. Popis stanovištva smo obećali građanima, i ako neće da ga organizuje vlada Zdravka Krivokapića, koja je i na drugim pitanjima, poput izbjegavanja potpisivanja temeljnog ugovora sa SPC, izgubila podršku DF, vjerujemo da će se konstituisati nova vlada koja će omogućiti da se ta ustavna i zakonska obaveza realizuje, i time spriječiti ovaj pokušaj prevare građana od strane aktuelne vlade i bivseg rezima”, zaključuje on.

5 Comments
 1. Nuad komentariše

  Moj Jovane kako vas odradi Zdravko, kao malu đecu🤣

  13
 2. Spasoje komentariše

  NE VLADA SAMO , NO SVI ZAJEDNO STE HEDINI KRIVCI AKO POISA NE BUDE …

  6
  3
 3. Gvozden komentariše

  Ako srusite Vladu nema popisa ni dogodine, pacse vidite sto radite.

 4. Kontra Revolucija komentariše

  Na ulice !!!. Sta cekate, da vam neko da podršku preko portala i u parlamentu gde niko više ni ne dolazi !.
  Kako ste srušili Djukanovica tako mozete i zmiju Krivokapica !.

  2
  1
 5. Jana komentariše

  Zna se kome ne odgovara da se popis održi ove godine.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.