Vučurović: Režim ustupio Crnu Goru onima koji su nas bombardovali

0

Zahvaljujući režimu, NATO je okupirao Crnu Goru i preuzeo upravljanje vojskom. To ustupanje Crne Gore drugom, onima koji su nas bombardovali, je onaj civilizacijski krug o kome govori predsjednik DPS-a, što je očekivano nakon priznanja lažne države Kosovo, sankcija Rusiji, neodržavanja referenduma o učlanjenju u Sjevernoatlantski savez, ocijenio je Jovan Vučurović, poslanik DF-a.

Konačno, dodaje on, zbog članstva u NATO imamo poniženje da će predstavnik Crne Gore boraviti u Kninu na proslavi zločinačke oluje.

“Primjeri u zakonu su brojni koliko je CG suverena u odnosu na NATO-citiram-aktiviranjem člana 5 Sjevernoatlantskog ugovora ovlašćenja za komandovanje operacijama prenose se komandantu Sjevernoatlantskog saveza nadležnom za vođenje operacija na teritoriji Crne Gore”. Dalje: Član 39e Kodifikacija u oblasti odbrane je postupak kojim se vrši dodjeljivanje koda Sjevernoatlantskog saveza subjektu kodifikacije, itd. A subjekti kodifikacije su između ostalog: Vojska, organi drzavne uprave, jedinice lokalne samouprave. Ovo su samo 2 od desetina primjera kako NATO kontroliše ovu zemlju.

Upozoravali smo, godinama, da će lokalna agentura NATO-a u Crnoj Gori biti samo puki izvršilac naloga iz Brisela. Drastično opadanje povjerenja u NATO pokazuje da su to shvatili i glasači DPS-a, koji osjećaju da su nasamareni obećanjima o raznim čudima kada se dobije stolica u Briselu. Ali, ne lezi vraže, iz NATO su odmah nakon poslednjeg istraživanja reagovali i poslali ministra unutrašnjih poslova Crne Gore na granični prelaz da objašnjava benefite od NATO-a. A on raportira, citiram: “Pitao sam turiste: zašto dolaze u Crnu Goru. Rekli su mi da je jedan od razloga što je Crna Gora nakon ulaska u NATO izuzetno bezbjedna destinacija”. Komentar suvišan. Evo i ja se crvenim, kazao je Vučurović u Skupštini.

A kakav bi to zakon o nekom iz bezbjednosnog sektora bio, a da ne dobijemo još jedno ušno odjeljenje.

“Evo- Obaveštajno bezbjednosni direktorat- služi za praćenje i uhođenje pripadnika ministarstva odbrane, vojske i njihovih familija, da neko ne bi skrenuo sa NATO puta. Očigledno, u Crnoj Gori, svega fali osim onih koji bi da izdaju uši pod kiriju.

Konačno, uvijek tvrdim, a to je presudno za svaku vojsku u svijetu- nema vojske bez tradicije, a ovoj vojsci je aktuelna vlast oduzela pravo na junačku tradiciju, da se vojnici ugledaju na naše junake sa Vučjeg Dola, Mojkovca, Fundine, Košara, Paštrika. To su tradicije, da se vojnicima prsa nadimaju od ponosa, a ne da idu kao ispomoć NATO-u u Avganistan ili Irak, da budu dio okupacionih snaga na Kosovu i Metohiji, i da im komanduju neki partijski poslušnici iz DPS-a, rekao je on.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.