Vučurović: Režim ćuti na projekat Velike Albanije da se ne zamjere koalicionim partnerima

0

Takozvana Strategija je klasična obmana posebno u dijelu -izazovi, rizici i prijetnje, gdje se kaže da, opet zbog integracije u NATO, ne postoje rizici po Crnu Goru. Skrećem pažnju na dvije konkretne prijetnje po Crnu Goru – najava albanskih lidera o ujedinjenju Albanije i lažne države Kosovo znači haos u regionu, sprovođenje projekta tzv. Prirodne Albanije, koja, da podsjetim, zahvata znatan dio Crne Gore, ocijenio je Jovan Vučurović, poslanik DF-a.

“Druga direktna prijetnja po Crnu Goru stigla je prije desetak dana – inicijativa Bošnjačkog nacionalnog vijeća koje traži da se uspostavi specijalni status za Sandžak, koji će vršiti funkcije državne vlasti. Teritorija te fantomske države Sandžak bi prema inicijativi BNV-a, obuhvatala područja opština Novi Pazar, Sjenica, Tutin, Prijepolje, Nova Varoš, Priboj, Pljevlja, Bijelo Polje, Berane, Andrijevica, Petnjica, Gusinje, Plav i Rožaje.

U režimu, u DPS-u, u satelitima- muk. Umjesto reakcije, održavaju se bliski odnosi sa ovim ekstremistima. Zato je najveća prijetnja po Crnu Goru režim i vođa DPS-a. 1999. godine su se svrstali uz agresora i ubice naše djece, podsticali dezerterstvo, godinama ponižavaju ratničke tradicije i vrijednosti Crne Gore, i zašto bi se drugačije ponašali u slučaju eventualnih opasnosti na koje sam upozorio. I danas bi ostavili Crnu Goru na cjedilu”, kazao je on.

Očekivao je da se ovdje odgovori da li su ova dva konkretna slučaja, o kojima je pričao, prijetnja po teritorijalni integritet Crne Gore, ali se opet nije imalo hrabrosti da se to pitanje pomene.

“Valjda da se ne zamjere pojedinim koalicionim partnerima. To je taj dukljanski DPS patriotizam – za opstanak na vlasti su spremni da unište i prodaju sve – da Crnu Goru ostave na milost i nemilost njenim neprijateljima, a da odbace naše vjekovne saveznike”, kazao je on.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.