Vučurović: Ko ode na proslavu “Oluje” slavi masakr naših vojnika iz nikšićko-šavničke grupe!

0

Da li će predstavnik vlasti iz Crne Gore i ove godine biti prisutan na obilježavanju zločinačke hrvatske akcije “Oluja”, tokom koje je pobijeno na hiljade Srba, a sa svojih vjekovnih ognjišta, iz svoje Republike Srpske Krajine, protjerano više od 250.000.

Podsjećam da se radi o skupu na kome se veličaju ustaški koljači i zločini u Oluji, Bljesku, Medačkom Džepu, gdje su glavne zvijezde Tompson i slični. Tamo se slavi ideologija koja je u prošlom vijeku pobila skoro milion Srba, na ljudskom umu nezamislive načine. Tamo se slave oni koji su na najmonstruozniji način, u splitskoj Lori, masakrirali naše vojnike iz nikšićko-šavničke grupe, itd.

I šta, tamo, kod onih koji su bezbroj puta pokazali da su nam neprijatelji, u takvoj atmosferi i okruženju traži bilo ko iz Crne Gore. Nadam se da odgovor na moje pitanje neće biti idiotski i sraman poput onoga obrazloženja od prošle godine da je predstavnik iz Crne Gore tamo boravio “na poziv domaćina, u skladu sa uobičajenim diplomatskim protokolom, a ne da proslavlja bilo čije pobede ili poraze, niti stradanja bilo kog naroda i da Crna Gora ne želi nikad više da bije tuđe bitke. To nisu tuđe bitke, samim tim što je u sukobu sa hrvatskim paravojnim poginuo veliki broj ljudi iz Crne Gore, ali je otuđena i izdajnička ona vlast koja zaboravlja žrtve svoga naroda.

Nadam se da je onaj koji pristane da bude dio ustaškog pira u Kninu ili nekoj drugoj lokaciji svjestan sramote koju nanosi i sebi, svom narodu, porodici. Ne mora se poslušati naređenje koje je izdaja, koje se kosi sa moralom, sa tradicijom, i ići na noge ubicama našeg naroda. Svjedoci smo da ovaj režim koristi svaku priliku da pokaže svoju mržnju prema srpskom narodu, pa to radi i prisustvujući ovakvim manifestacijama zla, očigledno nesvjesni da time pokazuju mržnju i prema Crnoj Gori.

Taj koji ode na proslavu zločina tamo samo može predstavljati Mila Đukanovića, Milana Roćena ili Duška Markovića, a ne Crnu Goru. Taj koji tamo ode proslavlja i pozdravlja zločine i etničko čišćenje, a ova vlast to pokušava da nam predstavi kao nešto normalno i siguran sam da se tome protivi ogromna većina građana.

DF je prošle godine inicirao skupštinsku raspravu o ovom prvorazrednom skandalu, ali nismo uspjeli da prikupimo dovoljan broj potpisa za održavanje sjednice. Podsjećam građane da potpise nijesu dali Demokratska CG Alekse Bečića, URA i još neki. Iz toga se može zaključiti da je i njima prihvatljivo to da predstavnik Crne Gore prisustvuje obilježavanju Oluje i drugih zločina nad Srbima.

Dosta ste ponižavali Crnu Goru, napravite najzad neki potez koji neće obrukati ovu zemlju, nemojte slati svoje predstavnike u Knin. Neka je vječna slava našim mučenicima koji su nastradali u Oluji, Bljesku, u Lori i drugim stratištima, a neka je vječna sramota onima koji pokušavaju da sakriju i opravdaju te zločine.

piše: Jovan Vučurović (DF)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.