Vučurović: Jedino je DPS kočnica slobodnim izborima

0

DPS po običaju “igra” bezobrazno i nisko. Odjednom su im ponovo puna usta priče o izbornom zakonodavstvu i uslovima za fer izbore, a oni su bili i ostali jedina kočnica da se u Crnoj Gori prvi put u istoriji održe slobodni izbori, kazao je za Pobjedu Jovan Vučurović, poslanik Demokratskog fronta i član Predsjedništva Nove srpske demokratije.

Članovi Odbora za dalju reformu izbornog i drugog zakonodavstva iz DPS-a više puta su kazali da podgrupe tog tijela rade i da će do kraja jula biti predloženi novi izborni zakoni, bez obzira na to što opozicija ne učestvuje u radu Odbora. Vučurović, međutim, kaže da je DF pokazao spremnost za rad u Odboru.

“Mi smo pokazali spremnost da učestvujemo u radnoj grupi za izborno zakonodavstvo, ali kad je ona počela sa radom uslijedilo je hapšenje Nebojše Medojevića i zatvaranje u Skupštinu Milana Kneževića. Eto, tako je DPS odgovorila na pokušaj da se u Crnoj Gori dođe do pravičnih izbora i zato od njih ne očekujemo ništa, osim pokušaja nekih novih hapšenja”, istakao je Vučurović.

Prema njegovim riječima, DPS će učiniti sve da promjene zakona budu “što bezbolnije za njih”.

“Oni su svjesni da se izbori ne mogu održati pod sadašnjim uslovima i da se nešto mora mijenjati. Ali učiniće sve da te promjene za njih budu što bezbolnije, da sačuvaju prostor u kojem će nastaviti da vrše zloupotrebe i mahinacije. Opozicija mora da izvrši pritisak na režim da bi se izdejstvovali uslovi i ambijent za održavanje slobodnih izbora, a ujedno i procijeniti koji bi bio zajednički odgovor ukoliko vlast ne želi da se odrekne uhodanih mehanizama krađe”, dodao je Vučurović.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.