Vučurović: Ideja Velike Albanije prisutna, vrijeme je za srpsko-crnogorsko pomirenje

0

Važno je konstatovati da se na skupu jednog albanskog političkog saveza klicalo zločinačkoj OVK i da su se vijorile zastave te terorističke organizacije koja je počinila brojne monstruozne zločine nad Srbima i Crnogorcima na području južne srpske pokrajine, ocijenio je Jovan Vučurović, poslanik DF-a.

“To nam govori da je ideja tzv. Velike Albanije itekako prisutna u Crnoj Gori, a zahvaljujući i DPS-u koji je, obračunavajući se sa srpskim narodom, saveznike pronalazio na raznim stranama, a naročito među albanskim ekstremistima.

Podsjećam da je vrh režima godinama u najboljim odnosima sa liderima OVK, partneri su u raznim prljavim poslovima sa Tačijem i Haradinajem, priznali su lažnu državu Kosovo, podržavaju ih da uđu u UNESKO i Interpol… Nedavno su u parlamentu Crne Gore upravo poslanici vladajuće koalicije aplaudirali Talatu Džaferiju, bivšem pripadniku albanskih terorističkih organizacija koje su djelovale na području Makedonije”, kaže on.

Dakle, DPS godinama vodi politiku koja je izdaja Crne Gore i njene tradicije, godinama su najobičnije marionete nekih zapadnih centara moći, pa je za očekivati da je takvima normalno da se usred Crne Gore maše zastavama osvjedočenih zlikovaca i terorista.

“Posebno su bili sramni pokušaji da se minimizira taj težak incident, od onoga da se radi o “omladini koju su ponijele emocije” do toga da se “podriva građanski koncept države”.

Dobro je što sada svi vide da je građanima albanske nacionalnosti u Crnoj Gori mnogo bliži Skadar i njihovi sunarodnici nego Cetinje, što smo mi znali poodavno. I može se reći da nije problem u njima, nego u nama. Nemamo nikakve dileme šta je krajnji cilj takve politike, DF o tome govori već godinama i upozorava javnost, i, između ostalog i zbog toga istrajavamo na srpsko-crnogorskom pomirenju”, ocijenio je on.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.