Vučurović: Dželat Srba i Crnogoraca sa Kosova podržao Mila

0

Podrška koju je predsjednički kandidat DPS Milo Djukanovic dobio od Ramuša Haradinaja ne iznenađuje, i sasvim dovoljno govori o Đukanoviću, njegovom političkom djelovanju i namjerama koje su im veoma slične. Pošto nismo čuli da se Đukanović distancirao od ove podrške, onda samo možemo da konstatujemo da je on ponosan što ga podržavaju lideri nekadašnje terorističke OVK, koja je počinila najstrašnije zločine protiv Srba i Crnogoraca na području južne srpske pokrajine, ocijenio je Jovan Vučurović, poslanik DF-a.
Kad je već tako, ističe on, onda prvenstveno glasači DPS-a treba dobro da razmisle da li i dalje žele da podržavaju nekoga kome je Ramuš Haradinaj oslonac i najbliži partner u regionu.
“Samo prije nekoliko dana, Haradinajeve i Tačijeve razularene uniformisane pristalice su hapsile i maltretirale državne funkcionere Republike Srbije, a sada otvoreno prijete da izazovu novi sukob na ovom području. Brutalno se napadaju oni koji žele da obezbijede opstanak i povratak srpskog i crnogorskog naroda, kome pripada i Milo Đukanović. Međutim, Đukanović je svjesno prećutao ovaj linč, jer njemu nije stalo do Srba i Crnogoraca nego do Ramuša Haradinaja, kome su nedavno kukavički ustupili dio teritorije Crne Gore. Ne zaboravimo, Đukanović je na čelu režima koji je priznao lažnu državu Kosovo, i koji je najavio da bi, kao dio NATO-a, učestvovao i u eventualnim dejstvima protiv Srba i Crnogoraca u južnoj srpskoj pokrajini. Takva politika znači samo jedno – da Milo Đukanović uzvraća ljubav Haradinaju, podržava nastavak terora i istjerivanje preostalih Srba i Crnogoraca sa svojih vjekovnih ognjišta, kaže Vučurović.
I ova podrška Haradinaja Milu Đukanoviću je najbolji demanti Đukanovićevog predizbornog slogana, jer ne može se govoriti o stabilnosti i napretku, a otvoreno se zalagati za haos, i biti najbliži partner sa onima koji ponovo pokušavaju da zapale region.
“Znamo da je uzaludno pozivati Mila Đukanovića da se vrati vrijednostima svojih predaka i tradicionalne Crne Gore, ali smo dužni da građane upoznamo sa pogubnošću politike koja pokušava da izbaci Crnu Goru iz svog prirodnog i istorijskog toka. Građani će se opredijeliti -sa jedne strane je politika tandema Đukanović-Haradinaj, a sa druge slobodna Crna Gora, smatra on.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.