Vučurović: Đukanovićevi saveznici su u Prištini i Tirani, a ne u Beogradu

0

Nedavno smo u Kraljevu imali jedan ohrabrujući razgovor, na kome su se dogovorili konkretni potezi koje treba povući kako bi se poboljšao položaj našeg naroda u Crnoj Gori i čitavom regionu. Smatramo da sa ovom dobrom praksom treba nastaviti jer su nam potrebni srpsko jedinstvo, sloga, zajedničke akcije koje će donijeti samo dobro našem narodu, a ne nove podjele i nesporazume, ocijenio je Jovan Vučurović, poslanik DF-a.

“Demokratski front kao najjači parlamentarni opozicioni subjekt odgovorno štiti svoje ideološke i programske principe i iskreno učestvuje u saradnji i partnerstvu sa svim institucijama Republike Srbije i naravno sa prvom adresom te zemlje predsjednikom Aleksandrom Vučićem. Prolazeći kroz diskriminaciju i progon od strane crnogorskog režima, Demokratski front je pokazao da ni pod kakvim pritiscima se nećemo udaljiti od naše bratske Srbije, koju doživljavamo kao zaštitnika srpskih nacionalnih interesa na svakom prostoru gdje žive Srbi.

Antisrpska i prvenstveno proalbanska politika crnogorskog režima nanijela je srpskom narodu u Crnoj Gori i Srbiji ogromnu štetu. Milo Đukanović i njegova klika uradili su sve što je bilo u njihovoj moći da Srbe pretvore u građane drugog reda uskraćujući nam naša zagrantovana ljudska prava,zatvarajući nas, progoneći i sudeći nam bez dokaza kao i nasrćući na ono što nam je najsvetije – Srpsku pravoslavnu crkvu.

Zato nismo slučajno više puta ponovili da očekujemo od prvih ljudi našeg naroda iz Srbije i Republike Srpske da se distanciraju od srpskih neprijatelja kao što je Milo Đukanović, jer je on izvor naših nacionalnih problema i teško može biti dio ikakvog rešenja, jer se već davno opredjelio za svoje saveznike u Prištini i Tirani a svaku komunikaciju koju je do sada sa Srbima vodio, koristio je samo zato da bi nam napravio štetu. Nebitno da li je mala ili velika, on ne bira, važno je samo da je svako njegovo djelovanje usmjereno protiv nas”, poručio je Vučurović.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.