Vučurović: DF podržava proteste, nećemo u Skupštinu

0

“Kao što je poznato široj javnosti, DF od početka snažno podržava građanske proteste, a tako će činiti i ubuduće, jer smo uvijek smatrali da je taj vid borbe protiv ovakvog diktatorskog režima najefikasniji”, poručio je Jovan Vučurović, poslanik tog saveza.

Demokratski front obavještava javnost da neće povući ni jedan potez koji bi mogao da nanese štetu ili na bilo koji način umanji šanse za uspjeh velikog građanskog protesta 16. marta, već ćemo, kao i uvijek, dati svoj doprinos i biti sa svojim narodom.

“Podsjećamo, takođe, da su režimske strukture pojačale pritisak na DF i da je vlast ubrzala montirani sudski proces protiv naših lidera, a mi se nalazimo u takvoj medijskoj blokadi da je poslanički mikrofon jedini slobodni medij koji nam stoji na raspolaganju za saopštavanje političkih stavova, ali i kao efikasno sredstvo odbrane od progona.

Ipak, poslanički klub DF je donio odluku o neučestvovanju naših poslanika na zasijedanju Skupštine CG, već ćemo 16. marta, zajedno sa građanima, biti na protestu koji je organizator odredio kao prelomni za ispunjavanje postavljenih zahtjeva. Mi imamo i obavezu više od drugih, jer je najveći broj onih koji su danas na ulicama Podgorice bio zajedno sa nama 2015. i 2016. godine u vremenu kada se nenasilna borba uspostavljala kao metod vaninstitucionalnog djelovanja. Posle tih protesta DF-a režim je bio bačen na koljena, a potom je ukradena opoziciona pobjeda kroz montiranu aferu “državni udar”, kazao je on.

Novi razlog koji je sada okupio veliki broj ljudi na podgoričkom trgu, kroz dokazanu korupciju vrha režima poznatu pod aferom “Koverta”, dobra je prilika da se režim konačno obori i da dođemo do prvih fer i poštenih izbora.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.