Vučinić: Da radnik ne bude rob(a)!

3

Ovih dana u medijima je bilo dosta polemike oko sporazuma koji su zaključili predstavnici tri pobjedničke koalcije. Narod je uglavnom to doživio kao korak ka osnovnom cilju, a to je smjena palog režima i uspostavljanje nove vlasti po želji naroda. Vlasti koja će skrenuti kormilo države od ambisa u koju je vodio bivši režim prema pučini slobode i prosperiteta države.

“Očekivanja su velika! Ispravljanje nepravde koja je trideset godina vršena nad građanima Crne Gore pa čak i onima koji su slijepo vjerovali i nažalost sve vrijeme do sada podržavali truli režim. Reforma državne uprave koja je umorena partijskim nestručnim kadrom kome je jedina referenca prilikom zapošljavanja bila partijska knjižica ili bliskost sa funkcionerima režima. Donošenje zakona o porijeklu imovine i lustraciji, provjera svih ugovora privatizacije, izdavanja koncesija, raspordaja državne imovine i prirodnih resursa su samo uvod u ozdravljenje sistema i nulta tačka početka ekonomskog i privrednog prosperiteta.

Naravno moram spomenuti sramni i diskriminatorski “Zakon o slobodi vjeroispovjesti” koji će očekivano biti ukinut ali zahvaljući kojem smo dobili narodno jedinstvo i pobjedu naroda na izborima 30. avgusta, kaže Maksim Vučinić, predsjednik Radničke partije.

U svom madatu nova vlast će biti pred velikim iskušenjima! Radnička partija kao dio te vlasti stoji čvrsto uz obećanja koja je proklamovala od svoga osnivanja i sada kao partija pozicije će se još intezivnije zalagati za prava radničke klase, studenata, svih mladih ljudi, penzionera, vojnika, porodica preminulih radnika i porodica palih boraca.

Donošenje novog zakona o radu takođe će biti jedan od ciljeva Radničke partije, zakon kojim će se udriti na dosadašnji feudalni poredak u privatnim firmama i preduzećima. Ono što je jako važno za funkcionisanje sistema oslobađanje institucija partijskog uticaja, prije svega policije i da se izborimo za konačnu departizaciju vojske! Vojska i policija moraju i jedino smiju biti u službi zaštite građana i države!

Da radnik ne bude rob(a)!

3 Comments
 1. Veri komentariše

  Tako je !Borba za radnicka prava.Obici sve firme i vidjeti dali se iplacuju doprinpsi da li se postuju ugovori.Platiti radnicima odmore ako ga ne dobiju .JER SU SE PRIVATNICI OBOGATILI NE PLACAJUCI NISTA OD DOPRINOSA.VOZE DJIPOVE OD 100 000 A NE MOGU PLATITI RADNIKU ODMOR.ZIVIO VUCINICU

  3
  1
 2. Angelo komentariše

  Smijeniti Inspekciju rada ,jer je mnoge poslodavce pustala da rade sto oce ,a vidjeli smo u vrijeme pandemije da mnogi radnici nisu primili nista.Gospodo iz inspekcije rada pustite postene i casne ljude da rade svoj posao.

 3. Traktorist komentariše

  Jel’ istina da je koalicija smanjila dan sa 24 na 16 sati 😂😂😍😍??

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.