Vučićeva poruka Prištini: Razmislite dobro na koliko smo od katastrofe

0

Predsjednik Aleksandar Vučić pozvao je danas sve one koji podržavaju Prištinu da razmisle dobro “na koliko smo od katastrofe” ukoliko Albanci nastave sa neodgovornim potezima.

Vučić je u obraćanju građanima u Dobrincima rekao da Srbija neće naglo da reaguje i da će sačekati nekoliko dana ili nedelja prije nego se donese odluka u vezi sa platformom Prištine, ali garantuje da će odluka biti odgovorna i ozbiljna.

– Zaštitićemo interese i našeg naroda i interese Strbije na KIM. To ćemo da uradimo na najpametniji način i dalje ostavljajući vrata otvorenim za mogući dijalog u budućnosti, ali prije toga neki drugi ljudi moraju da se uozbilje – rekao je Vučić i Dobrincima.

– Što se mene tiče, meni po pitanju politike prema Kosovu nisu potrebni aplauzi, ali neću da dozvolim onima koji su Albancima dali sve, koji su ostavili granice na Jarinju i Brnjaku da mi drže predavaja o patriotizmu, jer se moj patriotizam ogleda u tome sto ću da štitim narod na KIM – kazao je predsjednik.

Navodeći da će uskoro biti 15 godina od pogroma na KiM, Vučić je naveo da su ti sadašnji kritičari “ćutali i gledali kako nam lome krst na crkvi u Podujevu, nisu ni znali saopštenje da pošalju, kada je Kosovo proglasilo nezavisnost…”

– Srbija i naš narod će biti zaštićeni. To je ono što vam garantujem, gledaćemo da čuvamo mir – poručio je predsjednik.

Istakao je da, za razliku od drugih, on nije neko kome je stalo do “busanja u grudi”, do velikih patriotskih izjava da bi dobio aplauze.

– Uvijek sam se zalagao za kompromis, za očuvanje mira, iako znam koliko bih više aplauza dobio da govorim nešto drugo – rekao je Vučić.

Kaže da je Priština ne ispunjavajući obaveze iz Briselskog sporazuma, neformirajem ZSO, uvođenjem takse od 100 odsto, a posebno sa platformom koja je platforma protiv dijaloga i budućih normalnih odnosa između Srba i Albanaca, rekla da ne želi ni razgovore, ni kompromisna rješenja.

– Taj papir i ta njihova odluka je za nas teška, ali ono što ja vama mogu da kažem je da imate povjerenja u nas – naveo je predsjednik.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.