Vučić zatražio od Makrona da Francuska stane uz Srbiju

0

Vučić je na svbom instagram profilu objavio detalje ovog razgovora od velikog značaja.

– Odličan razgovor sa predsjednikom Emanuelom Makronom o gorućim pitanjima u našem regionu, aktuelnim političkim promenama u evropskim i globalnim okvirima i njihovom mogućem uticaju na Srbiju i njeno mesto u datom kontekstu.

Razgovarali smo i o potrebi za strateškom saradnjom u oblikovanju buduće putanje našeg kontinenta i svijeta u cjelini, kao i u rešavanju hitnih pitanja u pogledu regionalne bezbijednosti i ekonomske stabilnosti.

Dok Evropa prolazi kroz period tranzicije i neizvesnosti, naglasio sam važnost kontinuiteta u rešavanju pitanja od značaja za Srbiju, pogotovo u pogledu Kosova i Metohije i uslova u kojima živi obespravljena srpska zajednica. Ponovio sam da ovo pitanje i dalje treba da zauzima visoko mesto na agendi EU, uz snažan diplomatski angažman u cilju konačne realizacije Briselskog sporazuma i formiranja Zajednice srpskih opština, kao osnove za izgradnju održivog mira i garancije bezbijednosti za srpski narod.

Istakao sam da zalaganje za dijalog ostaje temelj politike Srbije u regionalnim odnosima i najvažniji činilac u rješavanju teških pitanja koja su pred svima nama. Zato sam zamolio predsjednika Makrona da stane uz Srbiju na njenom teškom putu ka očuvanju mira i stabilnosti, uprkos svim nedaćama sa kojima se na tom putu susreće – istakao je predsjednik Srbije.

(pink.rs)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.