Vučić za vikend otvara autoput kroz Grdeličku klisuru

0

Predsjednik Aleksandar Vučić je danas na svom Instagram nalogu “budućnostsrbijeav”, uoči otvaranja autoputa kroz Grdeličku klisuru najavljenog za vikend, istakao da je to najteža dionica južnog kraka Koridora 10 duga 26,3 kilometara, kao i da je Koridor 10 jedan od najvažnijih panevropskih saobraćajnih koridora koji prolazi kroz našu zemlju.

– Treba da budemo ponosni, ovo smo čekali decenijama. Autoputevi nas spajaju, donose nova radna mjesta, veće plate i veći broj turista – naveo je predsjednik.

Koridor 10 je, takođe, jedan od najvažnijih panevropskih saobraćajnih koridora koji prolazi kroz Srbiju i povezuje Austriju, Mađarsku, Sloveniju, Hrvatsku, Srbiju, Bugarsku, Makedoniju i Grčku, čija je izgradnja počela još 1970. godine u bivšoj SFRJ.

Uz tekst su na instagram nalogu “budućnostsrbijeav” objavljene i fotogafije završenog autoputa, kao i podaci o tom projektu.

Na primjer, da se na dionici Koridora 10 u Grdeličkoj klisuri nalaze i dva najsavremenija tunela (Predejane i Manajle) i 36 mostova.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.