Vučić vizionarski lider: Predvidio dvoličnost EU i Otvorenim Balkanom spasio region od propasti!

3

Poslednji Evropski Samit koji je održan u Briselu, dokazao je da su sve priče EU o budućnosti Zapadnog Balkana kao dijela te zajednice samo jedna iluzija i da su sve izjave evropskih zvaničnika samo prazne floskule putem kojih održavaju lažnu nadu da će u skorije vrijeme zemlje regiona pristupiti uniji, što se naravno, makar u narednih pet godina, neće dogoditi.

Prilog u tome ide da ni Albanija ni Sjeverna Makedonija nisu dobile datum početka pregovora, iako su ispunili sve zahtjeve potrebne za naredni korak, a da Bosna i Hercegovina nije ni razmatrana, odnosno nije dobila status kandidata, dok su Ukrajina i Moldavija zbog rata „preko reda“ i bez mnogo muke dobili status, što još jednom potvrđuje licemjerstvo EU, ali i da se mukotrpan rad, trud i usklađivanje sa mehanizmima, normama i pravilima EU ne isplati.

Iz ovih razloga proističe logičan zaključak da, kada nas već drugi neće, imamo sami sebe i budućnost je u potpunosti u našim rukama.

Trenutnu situaciju predvidio je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić. Predvidio je dvoličnost i licemjerje EU i sopstvenom inicijativom koja se zove Otvoreni Balkan spasio region od propasti i još jednom polazao svoje vizionarske, ali i državničke vještine koje bi željeli mnogi svjetski političari.

Otvorenim Balkanom stvorila bi se veza između država regiona koje bi stvorile zajedničko snažno tržište, koji bi osnažilo dosta krhke ekonomije regiona, dok bi Otvoreni Balkan počivao na četiri stuba slobode EU – slobodan protok ljudi, robe, kapitala i usluga.

Takođe, Otvoreni Balkan je inicijativa koja bi pomogla da se povrate neke davno izgubljene veze. Da se ljudi regiona ponovo povezuju, rade, grade, i izgrade neke nove odnose koji bi bili zalog za budućnost, budućnost koja bi svima donijela, mir, stabilnost, sreću i prosperitet.

Vjera u inicijativu je ključna. Zajedništvo, integracije i očuvanje mira vode ka prosperitetu i spasu regiona. Posle turbulentnih vremena koje su preživjele države Balkana, naročito one iz bivše SFRJ-svaki vid saradnje je dobrodošao.

3 Comments
 1. ATLAS komentariše

  TAKO TO RADI PRAVI VODJA SVOG NARODA KOJI NIJE LOPOV ,NARKOMAN ,LAZOV ! SVAKA CAST PREDSJEDNICE ,TAKO SE VOLI SVOJ NAROD !

  1. Djujic komentariše

   Pobrkao si sve ,ovaj je bas sve to i jos gore !

 2. Bosabezopanci komentariše

  Nije predvidio, već je trazio previše! Bilo je za ocekivati, nikakvo predvidjanje se nije desilo ! Allelluya

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.