Vučić: Uskoro ćemo imati ime ubice Olivera Ivanovića

0

Srpski predsjednik Aleksandar Vučić rekao je da “polako ali sigurno naša istraga u slučaju ubistva Olivera Ivanovića napreduje i ide ka tome da ćemo u narednom periodu moći da kažemo i ime izvršioca”.

Na pitanje da prokomentariše najnovije izjave iz Prištije da je izvršilac tog ubistva potpredsjednik Srpske liste Milan Radoičić, a nalogodavac on lično, Vučić je danas prilikom obilaska Borskog okruga, rekao da u Prištini postoji nervoza.

– „Moj odgovor Đilasu, Jeremiću, Radi Trajković, Hašimu Tačiju, Ramušu Haradinaju i Kadriju Veseljiju i drugima je da ne može da se sakrije i da može da bude kasnije nego što očekujemo, ali da naša istraga, veoma sporo, ali napreduje. Neki su upoznati sa našom istragom i zato je panika sve veća. Očigledno da im neko dojavljuje naš napredak – rekao je Vučić.

Prenio je i da postoje određene sumnje, da se traže određene potvrde, i da ne može da kaže kada će biti iznijeti rezultati, jer bi to onda značilo već sve ima u rukama i da bira trenutak kada da to saopšti.

– Imamo mnoga saznanja, na žalost dobijenih na čudan način, posrednim putem – dodao je Vučić, napmenuvši da u Prištini nikome ništa ne vjeruje, ali da je tamošnji tužilac pokazao neku vrstu profesionalnosti u odnosu na one koji su nekim tvrdnjama mislili da ga uplaše.

Inače, prištinski tužilac je sinoć rekao da nema dokaza za takve tvrdnje za podizanje optužnice protiv Radoičića, a Vučić navodi da je ćutao do sada, i pustio nervozne ljude da se istrčavaju.

– Samo neka nastave. Znaju oni ko nije počinio, ako ne znaju do kraja ko je učestvovao u tome. Već ranije sam slušao takve priče, i ne mogu da kažem koliko mi je to bilo užasno šta se dogodilo, posebno imajući u vidu da sam bio bliži sa Oliverom, nego oni koji ga danas brane, a to mogu da potvrde neki od članova njegove porodice – kaže on.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.