Vučić uručio ruskom ambasadoru Vaskršnje čestitke za Putina i patrijarha Kirila

8

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa ambasadorom Ruske Federacije Aleksandrom Bocan-Harčenkom, kojem je uručio Vaskršnje čestitke za predsednika Vladimira Vladimiroviča Putina i patrijarha moskovskog i sve Rusije Kirila.

Čestitajući Vaskrs, predsjednik Aleksandar Vučić je zamolio ambasadora Bocan-Harčenka da predsjedniku Putinu, patrijarhu Kirilu i svim pravoslavnim vjernicima u Ruskoj Federaciji, prenese iskrene želje za mir, dobro zdravlje i svaki napredak.

Predsednik Vučić je i ovom prilikom zahvalio na podršci koju Rusija pruža Srbiji tokom pandemije, konstatujući da će proizvodnja ruske vakcine „Sputnjik V“ doprinijeti da se obezbijedi nastavak imunizacije stanovništva i u narednom periodu, saopštila je Služba za saradnju s medijima predsjednika Srbije.

Sagovornici su izrazili zadovoljstvo napretkom ekonomske saradnje između Srbije i Rusije i istakli da zajednički infrastrukturni projekti, kao i projekti u oblasti energetike, prate planiranu dinamiku i da će po završetku umnogome doprineti ekonomskom napretku naše zemlje, kao i kvalitetu života građana.

Jedna od tema razgovora bilo je i obilježavanje Dana pobjede nad fašizmom u Drugom svjetskom ratu.

Sagovornici su se saglasili da jedan od najvažnijih datuma u modernoj istoriji treba obilježiti u skladu sa okolnostima uzrokovanih pandemijom, ali da borba za istinu nastavlja da traje uprkos pokušajima revizije istorije, koja je u potpunosti neprihvatljiva za sve narode koji, poput srpskog i ruskog, baštine slobodarsku tradiciju i koji su podnijeli ogromne žrtve u borbi protiv fašizma.

Vučić i ambasador Bocan-Harčenko razgovarali su i o situaciji na Kosovu i Metohiji, kao i o regionalnim pitanjima, pri čemu su se saglasili da su politika mira, saradnje i očuvanja stabilnosti od najvećeg značaja za dalji razvoj Zapadnog Balkana.

(RTS)

8 Comments
 1. Ivana komentariše

  Rusi su naš bratski narod naravno da je ovo jako lepa čestitka.

 2. Danilo komentariše

  Srbija danas neguje odnose sa ogromim bojem država sveta

 3. Vuk komentariše

  Samo odgovorna politika Vučića dovodi velike državnike sveta u Srbiju

 4. Timotije komentariše

  Saradnja Srbije sa državama sveta je prioritet i bez toga država ne može da napreduje

 5. Dragana komentariše

  Srbija danas ima bolju međunarodnu politiku nego ikada pre

 6. Vule komentariše

  Vučić radi stvari koje su najbolje za Srbiju ovakvi sastanci su dokaz toga

 7. Peca komentariše

  Srbija ovakavim sastancima ide u budućnost

 8. Svetozar komentariše

  Sve čestitke Putinu i narodu Rusije i nadam se još boljoj saradnji

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.