Vučić: Uprkos posledicama epidemije covid-19, Srbija ekonomski dobro stoji!

0

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas da Srbija, uprkos posledicama epidemije covid-19, ekonomski dobro stoji, te ponavlja procenu da će i ovu godinu naša zemlja završiti sa pozitivnim privrednom rastom od plus jedan, umesto predviđenog minusa.

“Dobro stojimo. Naša procena je da ćemo prvi kvartal završiti sa plus 5,1, a drugi sa plus 1,1 do 1,3, dok će treći, zbog visoke baze od prošle godine, biti u minusu od 0,3 do 0,2 odsto. Za četvrti kvartal predviđamo minus od 0,9 odsto. To znači da ćemo godinu završiti sa plus jedan, a ne sa minus tri. Time ćemo biti ubedljivo najbolji u Evropi”, rekao je predsednik Vučić za Tanjug.

A, sledeće godine, na značajno nižu bazu od ove godine, odosmo, uveren je, “u nebesa”, sa rastom od osam odsto.

On je rekao da je namera da se dodatno ojača saradnja u regionu, te da postoje neke stvari koje planiramo da radimo u regionu, gde Srbija želi da osnaži prisustvo svojih kompanija.

Vučić je podsetio da se u Evropi sve zemlje suočavaju sa teškom situacijom, navodeći kao primer Nemačku, gde su građani protestovali zbog mera ograničenja i sukobili se sa policijom.

“U našim prodavnicima niste mogli da vidite pogođenost kovidom 19, sve je moglo da se nađe, niti je bilo gužvi, nereda, nestašica. Ali, ajde onda da nađemo drugi razlog za nezadovoljstvo. Po objektivnim kriterijumima, brojevima koje priznaju i međunarodne institucije, bićemo najbolji u Evropi”, naglasio je Vučić.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.