Vučić uoči posjete Sarajevu: Moramo da se okrenemo jedni drugima

1

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je uoči sutrašnje posjete Bosni i Hercegovini, da je veoma srećan što može da dođe u Sarajevo i da donese prve doze vakcina.

To kaže nije pomoć, jer je to „nešto što pripada jednako svima nama“, a Srbija je, kako kaže, “imala tu sreću da obezbijedi više vakcina”.

– To je ukupno 10.000 doza (za BiH). Sutra 5.000 doza, a za koji dan još 5.000 doza. Mislim da je to posebno važno za zdravstvne radnike koji rade u crvenoj KOVID zoni u Bosni i Hercegovini. Moja poruka je da mi moramo da se okrenemo jedni drugima, da ne mislimo da su nam svi drugi značajniji, a da je važno koliko ćemo toga lošeg da kažemo o onima koji su nam najbliži – rekao je Vučić za Radiosarajevo.ba.

Komentarišući činjenicu da iz Kovaks-a nisu stigle vakcine za zemlje Zapadnog Balkana, Vučić je rekao:

– Dobićemo valjda jednom i vakcine iz Kovaks-a, ali, evo vam činjenice: prošlo je 65 dana kako su zemlje EU dobile prve vakcine, a mi na Zapadnom Balkanu nismo odatle primili nijednu vakcinu! Druga je stvar što smo se mi kao Srbija snašli, pa smo obezbedili i sa Istoka i sa Zapada 2,6 miliona vakcina. Ali, ja govorim o tome – koliko svi misle na nas i najljepše govore – činjenica je da mi do sada nismo dobili – rekao je predsjednik Srbije.

Kaže da ne želi da govori ništa loše, ali da su neke stvari indikativne.

– Ne tražimo ništa od EU, ali ja onda tražim i ne želim da nas iko sputava da mi međusobnu saradnju razvijamo. Onda možemo da budemo u svemu najbolji. Pa da vidimo ko će da nas pretekne u drvnoj industriji, ko će da ima bolje poljoprivredne proizvode, bolju infrastrukturu od nas samih. Pa ćete vidjeti da mi možemo da gradimo više puteva nego što ih grade mnogo veće evropske zemlje. Dakle, samo je važno da mi razumijemo i da počnemo da vjerujemo u sebe. Da počnemo da vjerujemo u komšije i prijatelje. A ne da su nam oni najgori neprijatelji, a da vjerujemo u neke druge. Hvala im kad nam pomognu, mnogo su nam važni, ali oni nikada ne mogu da nam budu tako blizu – rekao je predsjednik Srbije.

1 Comment
  1. Peconijevi Telohranitelji komentariše

    Vučić ima jednu veoma poznatu izjavu, koju je izrekao u skupstini Srbije:” za jednog ubijenog Srbina, ubicemo 100 Muslimana.

    1
    1
Ostavite Komentar

Your email address will not be published.