Vučić ukazao Lajčaku i Borelju na težak položaj Srba na KiM: Priština nije u stanju da ispuni ono što je potpisala prije 11 godina

0

Pedsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa visokim predstavnikom EU za spoljne poslove i bezbjednosnu politiku i potpredsjednikom Evropske komisije Žozepom Boreljom i specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana Miroslavom Lajčakom.

– Danas sam se sastao sa Žozepom Boreljom i Miroslavom Lajčakom a tokom razgovora sam istakao punu posvećenost Beograda nastavku dijaloga i isključivo mirnom rješavanju problema. Posebno sam insistirao na formiranju Zajednice srpskih opština i ukazao na sve jednostrane poteze Aljbina Kurtija i težak položaj Srba na Kosovu i Metohiji – poručio je predsjednik.

– Ponovio sam posvećenost i spremnost da učestvujemo u traženju kompromisnog rešenja u cilju zaštite srpskog naroda i normalizacije odnosa i dodao da Priština nije u stanju da ispuni ono što je potpisala prije 11 godina, a to je formiranje Zajednice srpskih opština – istakao je Vučić.

(Novosti)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.