Vučić u Mačvanskom okrugu: Nećemo dozvoliti iživljavanje nad narodom na KiM

0

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić nastavio je danas kampanju “Budućnost Srbije”, obilaskom Mačvanskog okruga, a prva tačka koju je posjetio je Osnovna škola “Mika Mitrović”, u Bogatiću.

Ispred škole, predsjednika su dočekali zaposleni i veliki broj građana, koji nose zastave Srbije. Predsjednik će školi uručiti sportsku opremu.

Osnovna škola “Mika Mitrović” u Bogatiću, osnovana je 1824. godine, pod pokroviteljstvom kneza Miloša Obrenovića, a zgrada u kojoj se danas odvija nastava, sagrađana je 1968. godine. Škola nosi ime studenta medicine i narodnog heroja iz Drugog svjetskog rata Mike Mitrovića, koji je rođen u Bogatiću. Danas tu školu pohađa 800 učenika u 35 odjeljenja, a broji i 81 zaposlenog, od kojih 59 nastavnika.

On je ovom prilikom kazao da Srbija u razvoju svoje ekonomije “grabi krupnim koracima napred”.

– Ma koliko je naša pozicija bila užasna prije nekoliko godina, pošto smo bili na ivici, nad ambisom, bankrota, sada je mnogo bolja situacija u državnoj kasi i imamo veće plate i penzije – rekao je Vučić obraćajući se građanima, i najavio da će i ove godine biti povećane plate i penzije.

On je rekao da će biti još većih ulaganja i više energije za razvoj u budućnosti, i zahvalio penzionerima što su izneli teret reformi na svojim plećima i doprinijeli da se ekonomija postavi na zdrave noge.

On je poručio da će Srbija biti sve jača, ali i da je “na nama da nikome ne prijetimo, ni sa kim ne ulazimo u sukobe, već da jačamo zemlju, ekonomski i na svaki drugi način”.

Rekao je i da je poruka onima koji svakodnevno prijete, iz Prištine, srpskom narodu na KiM i cijeloj Srbiji je da to što ćutimo znači da smo pristojni, ali ne znači da smo slabi i nikad nećemo dozvoliti da se iživljavate nad narodom na KiM i nad Srbijom. Dodaje, da to govori kao neko ko je svjestan posledica svojih reči i neko ko zna kolika je snaga Srbije.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.