Vučić u Kini: Sa Si Đipingom o razvoju, s Putinom o Kosovu

0

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić doputovao je rano jutros u višednevnu posjetu Pekingu, tokom koje će se sastati sa predsjednikom Kine Si Đipingom, kao i predsjednikom Ruske federacije Vladimirom Putinom, sa kojima će, pored bilateralnih pitanja, prije svega razgovarati o Kosovu i Metohiji.

Na aerodromu u Pekingu, predsjednik Srbije, koji predvodi brojnu delegaciju ministara, dočekan je uz postrojenu počasnu gardu kineske vojske i crveni tepih.

U kineskoj prijestonici održava se drugi Forum “„Pojas i put”, na kojem će, prema najavama domaćina, učestvovati dvostruko više državnih delegacija nego što je bilo prije dvije godine, na prvom skupu, a među njima biće i visoki zvaničnici iz zemalja članica EU, koje u početku nisu učestvovale u ovoj inicijativi.

Poziv da učestvuje na ovom skupu srpski predsjednik dobio je od predsjednika Kine, a planirano je da se sastane i sa Vangom Huningom, članom Stalnog komiteta Politbiroa CK KP Kine, članom sekretarijata Centralnog komiteta KP Kine i direktorom Kancelarije za istraživanje politike CK KP Kine.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.