Vučić: U Briselu i Vašingtonu je nervoza sve veća, mi koji nismo plaćeni od stranaca nastavljamo da vodimo brigu o Srbiji i njenim interesima!

1

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je danas da se on ne bori ni za Vladimira Putina, ni za Džozefa Bajdena, već za građane Srbije i državu Srbiju, i da ga ne interesuje šta imaju da mu poruče strani lideri, već da gleda da u ovim trenucima Srbija ne bude na njihovom udaru.

Vučić je, na pitanje od koga dolaze pritisci, o kojima se može čuti u medija sa nacionalnim frekvencijama, odgovorio da je dovoljno pogledati neke od njih da bi se video koliki je svakodnevni i ogroman pritisak na naše rukovodstvo.

„Ne borim ni za Putina, ni za Bajdena. Ni za koga. Borim se za ove divne ljude u fabrici u Inđiji, za svakoga od vas, za sve građane Srbije, za ovu zemlju. Baš me briga za sve strane lidere, za sve šta imaju da poruče Srbiji, gledam da u ovim teškim trenucima Srbija ne bude na njihovom udaru“, poručio je on.

Osvrnuo se i na riječi bivše njemačke kancelarke Angele Merkel „o danu posle“, jer taj dan, kako je rekao, ne postoji.

„Neko mora da gleda šta ćemo sjutra kada bude mir, da li smo sačuvali svoje pozicije, da li smo uspješno odbranili naše interese ili nismo. Postoje brojni pritisci i oni će se umnožavati. Rekao sam mnogo puta da će posle 15. septembra biti nepodnošljivi“, dodao je Vučić.

Kazao je da očekuje da će posle svih razgovora koje će imati narednih dana moći više da govori građanima o tome.

Kada uzmete nešto što je potpuno nevažno, jedan birokratski dokument (plan konsultacija ministarstava spoljnih poslova Srbije i Rusije) bez suštinske snage da ga iskoristite kako je to učinjeno u mnogim medijima za brutalan i žestok napad na Srbiju, kako je dodao, onda shvatite da su ti mediji politički instrument.

„Kada budu govorili sledeći put o nezavisnosti medija, samo ću da podsjetim na te primjere iz Vašingtona i Brisela. Petnaest minuta posle njihovih riječi (reakcija na plan) objavljuju najprljaviju propagandu protiv Srbije, a da nisu pročitali ništa. Ali to govori da imaju sve manje strpljenja, da je nervoza sve veća“, rekao je on.

Vučić je ukazao da očekuje da će kod nas sve grupe za pritisak sada biti angažovane – dio medija i političkih stranaka, koji su plaćeni, i to i za jednu i za drugu stranu.

„Za nas koji nismo plaćeni od stranaca ostaje da vodimo brigu o Srbiji i njenim interesima“, poručio je Vučić.

Na dodatno pitanje od koga dolaze pritisci on je kazao da odgovara precizno i da zna dokle može da ide, a da ne naškodi zemlji.

1 Comment
  1. Q komentariše

    A zamisli Crnu goru,ćim neko u zapadnim ambasadama prdne svi se ovdje useru i odmah proglasavaju DF za Ruski utjecaj.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.