Vučić: Svjetlosnim godinama je daleko dogovor Beograda i Prištine

0

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je za RTS da su prištinske vlasti optužbama na račun Milana Radojičića željele da oslabe srpsku odbranu sjevera Kosova.

Gostujući u Dnevniku RTS-a, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je svjetlosnim godinama daleko dogovor Beograda i Prištine.

Vučić navodi da to nije našom krivicom i ističe da nije formirana Zajednica srpskih opština, da je Priština je uvela anticivilizacijske takse, samo kako bi oštetili Srbe.

Prema njegovim riječima, albanski lideri, kao i neke zapadne sile smatraju da samo cjelovito Kosovo može da bude nezavisno.

“Juče smo dobili poruku od Tačija, da je podjela Kosova moguća samo preko njega mrtvog. Takođe, Tači je rekao da je protjerao Milana Radoičića, funkcionera Srpske liste sa Kosova”, kaže Vučić.

Vučić ističe da nema crvene potjernice za Radoičićem i da su rekli da su ga proterali jer žele da oslabe srpsku odbranu sjevera Kosova i da čekaju na trenutak povoljan za napad na Srbe na sjever Kosova.

“To je način djelovanja protiv Srba i žele da uzmu Srbe pod svoje skute – nađite Srbe da se tuku protiv Srba”, rekao je Vučić.

Vučić je naveo da mu je jedan od čelnih ljudi jedne zapadne obavještajne službe saopštio da je pokušano kreiranje slučaja otvorenim laganjem da je Radoičić ubica.

Ponovio je da je zamolio Srbe da ne idu u kosovsku vojsku čiji je cilj protjerivanje Srba sa ognjišta.

“Pokaži nam tih 40 Srba, znamo gdje su pritiskali”, rekao je Vučić, komentarišući Haradinajevu izjavu da se prijavilo 40 Srba u tu vojsku.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.