Vučić: Svi govore o Kosovu kao svetoj zemlji, samo tamo niko neće da ide da živi

0

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da u deklaraciji SPC o Kosovu nije vidio šta je rješenje, te ocijenio da je stav crkve, nerealan u suštini, jedna “nova okolnost i teška novost”. U stavu SPC, kaže Vučić, nije vidio rješenje, već samo to da treba da ostanemo u zamrznutom konfliktu i čekamo bolje vrijeme.
Vučić je, kazao da čitav dan razmišljao šta da kaže i odgovori tim povodom, te da odgovor, kakav god smislio, ne bi bio dovoljno dobar.
– Pročitao sam deklaraciju ili saopštenje više puta. Sve sam vidio i sve poštujem, samo nijesam nigdje vidio šta je rješenje. Da li je rješenje da sve negiramo, da budemo protiv svega, znači da imamo zamrznuti konflikt i da čekamo neko bolje vreme. Koje bolje vreme, kada nas bude pet ili tri miliona? Kada odu svi u inostranstvo ili izgubimo stanovništvo ili svi nama pobjegnu 50 godina naprijed – objasnio je on.
Građani će doniti konačnu odluku o svemu, kako ističe, a “našu crkvu veoma poštujem, a mislim da nijedna vlada i predsjednik, a volio bih da to pitate patrijarha Irineja, nijesu pomogli toliko koliko mi”.
Vučić je rekao da bi naš odgovor bio, ako bi se držali onoga što je SPC rekla: “Razgovora nema, ‘ajde svi Albanci da živite u srpskoj autonomnoj oblasti”.
“Svi govore o svetoj zemlji, samo niko neće na tu svetu zemlju da ide da živi, naglasio je on.
Kazao je da svi pričaju o tome šta je za nas Kosovo, ali je, primećuje, za nas Kosovo važno kada treba da udarimo nekom politički šamar, a kada treba konkretnim djelom da pokažemo – onda nije ništa, nažalost, konstatovao je on.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.