Vučić stigao u Sarajevo:”Biću srećan da ove vakcine mogu da koriste i Bošnjaci i Srbi i Hrvati, bez ikakve razlike”

12

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić uručio je na aerodromu u Sarajevu kontingent vakcina kompanije “Astra Zeneka”, koji Republika Srbija donira Bosni i Hercegovini.

Na sarajevskom aerodromu Butmir, predsjednika Srbije dočekali su predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik i bošnjački član Predsjedništva Šefik Džaferović.

Bilo je najavljeno da će Vučića na aerodromu dočekati kompletno Predsjedništvo BiH, ali je izostalo prisustvo hrvatskog člana Željka Komšića.

Riječ je o 5.000 doza vakcine “Astra Zeneke”, a za nekoliko dana biće uručeno još 5.000 doza.

Sarajevski Avaz piše da su na aerodromu od jutros jake snage obezbjeđenja.

Vučić je u intervjuu za Radio Sarajevo kazao da je veoma srećan što može da dođe u Sarajevo i da donese prve doze vakcina.

To, kaže, nije pomoć, jer je to “nešto što pripada jednako svima nama”, a Srbija je, kako dodaje, “imala tu sreću da obezbijedi više vakcina”.

“To ne znači nikakve zajedničke države ili bilo šta, ali kada zajednički djelujemo, kada zajednički istupamo – onda možemo sve. Da brinemo jedni o drugima, takođe. Biću srećan da ove vakcine mogu da koriste i Bošnjaci i Srbi i Hrvati, bez ikakve razlike, a pomoći ćemo, ako to tako nazivamo, i u budućnosti”, naglasio je predsjednik Srbije.

On je naveo da će biti isto tako slobodan da traži od Bosne i Hercegovine pomoć u nekim drugim pitanjima kada nama bude trebalo.

“Tako prijatelji i komšije treba da razgovaraju jedni sa drugima”, poručio je Vučić.

Izvor: Klix.ba, RTS

12 Comments
 1. Luja komentariše

  Ova donacija je zalog naseg prijateljstva i dobre saradnje, pozdravljam ovakve gestove naše vlade i ovoga se vidi da je razvoj Srbije na dobro putu.

  3
  1
  1. Tara komentariše

   Srbija nema nikakvih ciljeva da se bilo kome dodvorava, samo zeli da dokaze da smo svi ljudi i da se svi borimo protiv jednog zla, a to je korona.

   2
   1
 2. Verica komentariše

  Velicina je u tome sto mi ne razdvajamo Republliku Srpsku od ostatka Bosne, u bolesti su svi jednaki i vakcine treba da budu za sve !

  3
  2
 3. Peconijevi Telohranitelji komentariše

  Nije ni Vucicu lako, sin Danilo mu se upetljao sa Veljom Nevoljom, pa sad on, ovako psihopatican i sizofren mora da “vadi kestelje iz vatre”!

  1
  4
 4. Vesko Matić komentariše

  Bravo, to je za jedno veliko poštovanje! Svaka čast!

  2
  1
 5. Jovana komentariše

  Odlazak Vučića u Sarajevo je dobar pokazatelj kakva je danas Srbija i kuda ide pod njegovim vođstvom. Za primer svima!

  2
  1
 6. E viva komentariše

  Fukaro nad fukarom..mislis da je Sarajevo zaboravilo kada si pucao iz snajpera po civilian..sto ne povede sa sobom Kusturicu I Karajlica,pa da se lijepo prosetate ako vam basta….nego si ko kurva dosao na aerodrom I utekao..

 7. Ivi komentariše

  E VIVA on je bio na sastanku u Sarajevu, a ne na aerodromu. Svaka mu čast, a tebi BOSNO na zdravlje dobro. Kada će ova smrdi a shvatiti da CG ne pripada Cetinja ima, niti će. Da je gradjanska država i da manjina trpi većinu. To mora. Želimo ti narode Bosne sve najbolje, a ovi što bi da nastave biznis tugu, i da pošto poto održe mržnju neka ga puše. NAŠA DJECA NEĆE ŽIVJETI U SUKOBIMA I MRŽNJI. SIKTER E VIVA GOVNO!

 8. Ivana komentariše

  Aleksandar Vučić zaista želi da pomogne narodu u regionu da se vakcinišu, i da preživi ovaj Covid 19. Srbija ništa drugo ne treba samo da se sve države u regionu zbliže kako bi mogli da se razvijamo.

 9. Ivana komentariše

  Ovo je zaista izuzetno važno da građani danas imaju predsednika koji želi da nabavi vakcine za građane u regionu. Hvala predsedniče što zaista radi na ekonomskom napretku i razvoju naše države.Srbija ima predsednika kojem je stalo da građani Srbije žive bolje.

 10. Ivana komentariše

  Srbija i BiH moraju da sarađuju, hvala Vučiću na svemu što čine za ekonomski oporavak i razvoj naše države.Srbija želi da pomogne svim građania u regionu da prime vakcine i pomoći će građanima da prežive od Covid 19 pandemije.

 11. maki komentariše

  Srbija se ponasa zaista prijateljski prema svojim komsijama, maksimalno pomaze koliko je to u njenoj mogucnosti!

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.